Σοκαριστική επίθεση με μαχαίρι : Σε σοβαρή κατάσταση μία κοπέλα

Petite Perle 300×250

Σε σοβαρή κατάσταση είναι μία κοπέλα που δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή (1/3).

Το περιστατικό έγινε στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος, όταν ο άντρας, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, πλησίασε τη γυναίκα και την μαχαίρωσε στην πλάτη.

Στη συνέχεια, όπως λένε οι μαρτυρίες η γυναίκα, η οποία τη στιγμή της επίθεσης περπατούσε στο δρόμο προκειμένου να μπει στο κατάστημα όπου εργάζεται, έτρεξε βαριά τραυματισμένη στο εν λόγω μαγαζί. Εκεί της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια, την παρέλαβε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Εντύπωση προκαλεί η φωτογραφία που δείχνει τον δράστη αμέσως μετά το μαχαίρωμα, να στέκεται απαθής στη μέση του πεζοδρόμου κρατώντας το μαχαίρι στα χέρια.Λίγο αργότερα, ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς, που στέκονται γύρω του, ενώ περαστικός τον αποδοκιμάζει.

Ασθενοφόρο έσπευσε στο σημείο λίγο πριν τις 14:00 και παρέλαβε την κοπέλα, ηλικίας 25-30 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή γυναίκα η οποία στο νοσοκομείο υπεβλήθη σε αξονική, έχει αναπνοή και συνείδηση, ωστόσο ο δράστης της κατάφερε δύο πολύ βαθιά τραύματα από πίσω, στην αριστερή ωμοπλάτη.

«Αλλοδαπός ήταν, της έχωσε το μαχαίρι και νόμιζα ότι θέλει να τη ληστέψει», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας που κάλεσε την Άμεση Δράση. Η κοπέλα φώναξε «βοήθεια, βοήθεια». Ο δράστης πέταξε τον σάκο. «Ήταν απαθής, δεν ήθελε να το σκάσει και να φύγει. Στάθηκε εκεί και την κοιτούσε», είπε η γυναίκα, που εκτίμησε ότι ήθελε να της επιτεθεί ξανά.

 

protothema.gr, newsit.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ