1ο Δημοτικό Γαζίου: Μια ξεχωριστή έκθεση για καλό σκοπό- Στα εγκαίνια και ο Γιώργος Αγγελόπουλος

Petite Perle 300×250

Πυρετωδώς ετοιμάζεται το 1ο  Δημοτικό Γαζίου για τα εγκαίνια της  έκθεσης  "Μια ζωγραφιά που έγινε ήλιος".

Η  έκθεση θα  φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Τυλίσου όπου θα παρουσιαστούν τα έργα που έφτιαξαν οι μαθητές της Β' και Ε'  Τάξης.

Τα εγκαίνια  της  έκθεσης που τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Μαλεβιζίου  θα γίνουν το Σάββατο 30 Μαρτίου.

Τα παιδιά της Β και Ε τάξης του 1ου δημοτικού σχολείου Γαζίου ζωγραφίζουν και εκθέτουν τα έργα τους τα οποία στο τέλος θα πωληθούν για έναν πολύ σπουδαίο λόγο! Στο μάθημα των εικαστικών, με υπεύθυνο δάσκαλο τον κύριο Χάρη Μαργαρίτη, τα παιδιά δουλεύουν και εμπνέονται από διάφορους καλλιτέχνες! Μαθαίνουν για τη ζωή τους, τα έργα τους και την πορεία τους μέχρι σήμερα.

Στη συνέχεια, αποδίδουν στο χαρτί αυτά που έχουν αποκομίσει και προσπαθούν να "δώσουν" την ψυχή τους με τα χρώματά τους. Αποφάσισαν λοιπόν να εκθέσουν τα έργα τους και να δείξουν στο ευρύ κοινό αυτά που έχουν μάθει και έχουν αποτυπώσει! Δεν σταμάτησαν όμως εκεί, καθώς ο κύριος Χάρης Μαργαρίτης σε συνεργασία με την κυρία Όλγα Μαρή, δασκάλα της Β τάξης και υποδιευθύντρια του σχολείου ήθελαν να πάνε ένα βήμα παρακάτω την έκθεση.. Σε συνεννόηση με τα παιδιά κατέληξαν ότι τα εκθέματα θα πωληθούν και τα λεφτά θα πάνε σε φιλανθρωπικό σύλλογο.

Μετά από συζήτηση και με βάση τους οικογενειακούς δεσμούς της κυρίας Μαρή με τον γνωστό σε όλους μας "Ντάνο" (Γιώργος Αγγελόπουλος) ο κύβος ερρίφθη! Τα χρήματα θα δοθούν στο μη κερδοσκοπικό σωματείο "Φύλακα Άγγελο", το οποίο στελεχώνει/ανακαινίζει χώρους για κακοποιημένα παιδιά. Ο κύριος Αγγελόπουλος μάλιστα, πρότεινε τα χρήματα "να μείνουν" στην τοπική κοινωνία κι έπειτα από διάφορες ενέργειες και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, βρέθηκε χώρος προς ανακαίνιση στο κτίριο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης, που βρίσκεται στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου.

Η έκθεση επισήμως ξεκινάει το Σάββατο 30 Μαρτίου, όπου την ίδια ημέρα στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, και τελειώνει στις 6 Απριλίου. Την ημέρα των εγκαινίων θα προσφέρουν εδέσματα και ποτά, χορηγία τοπικών μαγαζιών. Τέλος, στη βραδιά των εγκαινίων θα παρευρίσκεται και ο κύριος Αγγελόπουλος (Ντάνος) ως πρόεδρο του σωματείου αλλά και μέλη του κέντρου που θα ανακαινιστεί από τις πωλήσεις.

 

 

 

 

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ