Αυξάνεται το μεταφορικό ισοδύναμο στα 10εκ ευρώ για την Κρήτη

Τι ανακοίνωσε από τα Χανιά ο ΥΠΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης

Petite Perle 300×250

Στα 10 εκ ευρώ από τα 8 εκ θα ανέβει για το 2023 το μεταφορικό ισοδύναμο για την Κρήτη όπως ανακοίνωσε από τα Χανιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως είπε μετά την συνάντηση των διοικήσεων των τεσσάρων Επιμελητηρίων της Κρήτης με τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας Χρήστο Στυλιανίδη ο τελευταίος ανακοίνωσε την τροποποίηση της ΚΥΑ για το έτος 2023, βάση της οποίας η Κρήτη θα έχει κατανομή 25% του συνολικού προϋπολογισμού του ισοδύναμου.

Σε ότ,ι αφορά το ποσοστό του αντισταθμίσματος (ΑΝΗΚΟ) από το 20% θα πάει στο 40%, ώστε οι επιχειρήσεις της Κρήτης να αντιμετωπίζονται όπως οι επιχειρήσεις μεγάλων νησιών (όπως Ρόδος, Λέσβος, Κως κλπ)

Για να περιοριστεί η κακή χρήση του μέτρου θα μπορούν να εντάσσονται επιχειρήσεις με τον κύριο ή / και μέχρι 2 δευτερεύοντες ΚΑΔ. Έτσι θα αποφευχθεί να εντάσσονται ευκαιριακά ΚΑΔ.

Οι έλεγχοι πλέον θα γίνονται από 2.000 ευρώ και πάνω και θα γίνεται διασταύρωση μέσω my AADE ώστε οι φορτωτικές να αντιστοιχούν σε υπαρκτά τιμολόγια αγοράς των μεταφερόμενων πρώτων υλών ή προϊόντων

Για το ΑΜΑΛΘΕΙΑ (έκτακτη ενίσχυση για κατά κύριο επάγγελμα κτηνοτρόφους) γίνεται προσπάθεια ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστώσεις για τα 10.800.000 ευρώ για τους νησιώτες κτηνοτρόφους. Τα 7,8 εκ εξ αυτών αφορούν την Κρήτη.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ