Δικαστικός απολύθηκε λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Petite Perle 300×250

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η 48μελής Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, υπό την πρόεδρό της Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και με τη συμμετοχή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, απέλυσε ομόφωνα και οριστικά τη γυναίκα Πρωτοδίκη.

Την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απασχόλησε το ερώτημα της οριστικής παύσης της δικαστικού για ανεπάρκεια άσκησης του λειτουργήματος, λόγω των πολλών καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η αρεοπαγίτης εισηγήτρια Γεωργία Κατσίμαγκλη ανέφερε ότι λόγω των καθυστερήσεων στις πόλεις όπου υπηρετούσε η Πρωτοδίκης υπήρχαν έγγραφες και τηλεφωνικές διαμαρτυρίες δικηγόρων και πολιτών για τις μεγάλες εκκρεμότητες που είχε.

Ακόμη, η Γεωργία Κατσίμαγκλη προσέθεσε ότι όταν η εν λόγω πρωτοδίκης υπηρετούσε στον Πειραιά, της αφαιρέθηκαν 59 δικογραφίες που καθυστερούσε υπερβολικά, προκειμένου να χρεωθούν σε άλλους συναδέλφους της, καθώς υπήρχε κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων και της ζητήθηκε να επιστρέψει τις δικογραφίες.

Παρόλα αυτά, οι δικογραφίες δεν παραδόθηκαν και υπεβλήθη μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της για υπεξαίρεση εγγράφων.

Τι συνέβη με την δικαστικό

Σύμφωνα με την εισηγήτρια αρεοπαγίτη, η δικαστικός αρνήθηκε να συμμορφωθεί στις υποδείξεις των επιθεωρητών (7 φορές επιθεωρήθηκε) και τους αγνόησε ως προς τις μεγάλες καθυστερήσεις που είχε και πρότεινε την οριστική παύση της.

Μάλιστα, η κυρία Κατσίμαγκλη είπε ότι ακόμα και σήμερα 25 δικογραφίες, με δικάσιμο το 2022, δεν τις έχει επιστρέψει.

Η πρωτοδίκης ισχυρίστηκε ότι είχε χρεωθεί μεγάλο όγκο υποθέσεων, γεγονός που, σε συνδυασμό με την απειρία της και τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ήταν κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων, ενώ στη συνέχεια της ακροαματικής διαδικασίας επικαλέστηκε και ψυχολογικά προβλήματα.

πηγή:  www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ