Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου :Όλα «μέλι… γάλα» στη συνεδρίαση – Τι ζήτησαν για την αγροτική  οδοποιία η αντιπολίτευση και οι πρόεδροι

Ως το πιο ισόρροπο τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών χαρακτήρισε αυτό που ψηφίστηκε ομόφωνα ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέας

Petite Perle 300×250

Όλα μέλι γάλα στο  δημοτικό συμβούλιο  του δήμου Μαλεβιζίου που συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής και είχε μεταξύ άλλων τρία σοβαρά θέματα.

 

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Τον κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.

Το τεχνικό πρόγραμμα 2024, που ήδη έχει παρουσιάσει η Φωνή του Μαλεβιζίου δείτε εδώ, και την έγκριση της ΜΠΕ για την μικρή Ελευθερίου Βενιζέλου που πέρασε χωρίς αντιρρήσεις,  αφού έγινε η τροποποίηση για τον ποδηλατόδρομο για να είναι στο ύψος του δρόμου και όχι του πεζοδρομίου.

Αγροτική οδοποιία

Ως προς το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Μαλεβιζίου  δόθηκαν διευκρινήσεις αρχικά από τον αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο, που είπε ότι σε αυτό δεν περιλαμβάνονται προμήθειες και υπηρεσίες, εννοώντας ότι υπερβαίνει τα περίπου 25 εκ ευρώ, που αναγράφονται στη λίστα που είχαν στα χέρια τους οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Με αφορμή και τη μεγάλη χρηματοδότηση του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης των 2,3 εκ. ευρώ, που προβλέπει προμήθεια 13.000 κυβικών μπετόν εκτός από συγκεκριμένα  έργα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημήτρης Πιστικάκης ζήτησε να έχει λόγο και η αντιπολίτευση στις τελικές αποφάσεις για να πέσουν τα μπετά σωστά σε όλο τον δήμο και να μείνουν οι πρόεδροι, στο μέτρο του δυνατού, ικανοποιημένοι όλοι.
Το θέμα του επανασχεδιασμού στις περιπτώσεις που απαιτείται για να είναι δίκαιη η μοιρασιά έβαλαν και δύο πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Μπάμπης Παντερής από το Φόδελε και ο Κωστής Φαραζάκης από τις Κορφές.
Ο κ. Σαλούστρος επανέλαβε αυτό που έχει πει ξανά με αφορμή την επικείμενη εργολαβία, ότι θα γίνει ξανά συνάντηση με τους προέδρους για επανασχεδιασμό όταν φτάσει η ώρα.
Συμπληρωματικά ο δήμαρχος Μενέλαος Μποκέας που κατανόησε την αγωνία τόσο της αντιπολίτευσης όσο και των προέδρων είπε, ότι η διεκδίκηση και για νέες χρηματοδοτήσεις δεν πρόκειται να σταματήσει ενώ υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι και από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).Σε κάθε περίπτωση κανείς δεν έχει πρόθεση να αδικήσει κανέναν.
Συνολικά σε αυτή τη φάση σύμφωνα με τον κ. Σαλούστρο οι πόροι για αγροτική οδοποιία είναι ύψος 3, 7 εκ. ευρώ για να γίνουν παρεμβάσεις σε όλες τις περιοχές του  δήμου.
Ερώτηση για το θέμα της σχολικής στέγης , για το νέο Γυμνάσιο στην Αγία Μαρίνα, στη Χαλέπα Κεφαλογιάννη  και το νέο  ΕΠΑΛ έκανε ο Γιάννης Κοτσυφός.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, είπε ότι ο δήμος είναι έτοιμος και αναμένει να ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ, για να υποβληθούν οι σχετικές μελέτες για χρηματοδότηση για το νέο Γυμνάσιο, ενώ εμβόλιμα ενημέρωσε ότι σε πρόγραμμα θα υποβληθεί και η επέκταση του Λυκείου Γαζίου.

Ο κ. Κοτσυφός έβαλε επίσης το θέμα  του νέου κοιμητηρίου και ζήτησε να ξεκινήσει πιο εντατικά η εξεύρεση οικοπέδου.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ