Superleague: Όλα έτοιμα για την πρώτη αγωνιστική των playoffs

Petite Perle 300×250

Οι 10 αγωνιστικές των πλέι οφ στις οποίες θα κριθούν τα πάντα για την ανάδειξη του φετινού πρωταθλητή ξεκινούν την Κυριακή. ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχοντας μια διαφορά τεσσάρων βαθμών μεταξύ τους, ρίχνονται στη μάχη, επί της ουσίας από την ίδια αφετηρία, σε μια διαδικασία που αναμένεται να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον το επόμενο δίμηνο. Το ντέρμπι Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού ξεχωρίζει στην 1η αγωνιστική, παίρνοντας από τόσο νωρίς χαρακτήρα τελικού.

Οι «ερυθρόλευκοι», προερχόμενοι από τη βαριά ήττα στο Conference League, θα επιδιώξουν να βρουν «γιατρικό» με νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό τους.

Για τους «πράσινους» το συγκεκριμένο ματς είναι αυτό που έχει ιδιαίτερη βαρύτητα προκειμένου να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η πορεία τους. Με «διπλό» στο Φάληρο, μπαίνουν γερά και πάλι στη διεκδίκηση του τίτλου, αφήνοντας πίσω οριστικά τις τελευταίες γκέλες. Αράο και Πέρεθ εκτιμάται πως θα είναι οι δύο βασικές αλλαγές του Τερίμ στην 11άδα.

 

Κρισιμότατο ντέρμπι για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη – Βλέπουν «τρίποντο» ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τα πλέι οφ πρωτοπόρος και απέναντι στον Αρη, που ακόμη «πανηγυρίζει» για την πρόκρισή του στον τελικό του Κυπέλλου, θέλει να αφήσει πίσω του την ήττα στο Ζάγκρεμπ από την Ντιναμό. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προπονήθηκαν χθες επί κροατικού εδάφους, με τους τραυματίες Σάστρε, Μιχαηλίδη, Εκόνγκ και τον Ζίβκοβιτς, που ταλαιπωρείται από ίωση, να έχουν μείνει πίσω.

Η ΑΕΚ στην προσπάθεια να διατηρήσει τα σκήπτρα, έχει θεωρητικά το πιο εύκολο έργο αντιμετωπίζοντας στη Λαμία την τοπική ομάδα. Αναμένεται να παραταχθεί με Πινέδα και Λιούμπισιτς στα χαφ και τον Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης, παρά το γεγονός πως ο Λιβάι Γκαρσία επέστρεψε χθες στο κανονικό πρόγραμμα προπονήσεων.

Το παιχνίδι θα γίνει χωρίς θεατές μετά την απόφαση της ΔΕΑΒ, προκαλώντας την αντίδραση της ΠΑΕ Λαμία, η οποία υποστήριξε πως το γήπεδο πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας που έχουν τεθεί, αφού χθες τοποθετήθηκαν και οι τρεις τελευταίες κάμερες ασφαλείας που αναμένονταν.

Συνοπτικά το πρόγραμμα:

Λαμία – ΑΕΚ (17.00)

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (20.30)

ΠΑΟΚ – Αρης (21.00, Novasports Prime)

Η βαθμολογία:

ΠΑΟΚ 60

ΑΕΚ 59

Ολυμπιακός 57

Παναθηναϊκός 56

Άρης 42

Λαμία 34

 

πηγή: www.kathimerini.gr

 

 

 

 

 

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ