Σαρακοστιανό τραπέζι: Πιο ακριβό φέτος – «Φωτιά» η τιμή της λαγάνας
Ακριβότερο σε σχέση με πέρυσι θα είναι εφέτος το σαρακοστιανό τραπέζι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.
«Πρωταθλητής» των ανατιμήσεων ακόμη μία φορά αναδεικνύεται το ελαιόλαδο με αύξηση της τάξεως του 63,7% σε ετήσια βάση και ακολουθούν η κατηγορία «μεταλλικό νερό- αναψυκτικά-χυμοί φρούτων) με 13,8% και τα φρούτα με 12,3%. Στα ψάρια επίσης καταγράφεται αύξηση 9,7% σε ετήσια βάση και στα αλκοολούχα ποτά άνοδος 5,5%. Τα στοιχεία αυτά «προμηνύουν» πως το συνολικό κόστος για τους καταναλωτές που θα στρώσουν το τραπέζι της Σαρακοστής θα είναι αυξημένο σε σχέση με πέρσι. Αυτό φυσικά εξαρτάται και από τις επιλογές των προϊόντων που θα κάνουν οι ίδιοι αλλά και πού θα πραγματοποιήσουν τις αγορές τους.
Θαλασσινά
Καλαμάρια 10 ευρώ
Χταπόδι 17-21 ευρώ
Ανάμεικτα θαλασσινά 9-11 ευρώ
Σουπιές 10 -14 ευρώ
Σαρακοστιανά
Χαλβάς 5,5 – 8 ευρώ
Ταραμοσαλάτα 9 – 12 ευρώ
Μελιτζανοσαλάτα 5,5 – 7 ευρώ
Ελιές 4,5 – 6 ευρώ
Η τιμή της λαγάνας θα κυμανθεί από 3 έως 3.20 ευρώ.