Νικηφόρα πέρασε με 0-1 ο Άρης από την Τούμπα

Petite Perle 300×250

Έβαψε κίτρινο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, φεύγοντας νικητής από την άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα και ρίχνοντας τον ΠΑΟΚ από την κορυφή ο Άρης!

Ο ΠΑΟΚ πήρε από το πρώτο λεπτό την μπάλα στα πόδια του, προσπαθώντας να δημιουργήσει, ενώ ο Άρης περίμενε στο δικό του μισό, συγκεντρωμένος στα αμυντικά του καθήκοντα.

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

Οι γηπεδούχοι έφτιαξαν την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 6', όταν ο Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα μετά από άτσαλο διώξιμο του Φαμπιάνο, μπαίνοντας στη μεγάλη περιοχή αλλά σουτάροντας ψηλά άουτ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία, με κατοχή μεγαλύτερη του 70%, όμως αδυνατούσε να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη.
Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 28' για να δούμε τον ΠΑΟΚ να απειλεί ξανά την εστία του Κουέστα, με ένα σουτ του Ζίβκοβιτς από το ημικύκλιο που κόντραρε στον Ζουλ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπάμπα σέντραρε, με την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 31', ο μέχρι τότε άφαντος επιθετικά Άρης άνοιξε το σκορ, με τον Σαβέριο να κλέβει μια λάθος πάσα του Κεντζιόρα και να κάνει όμορφη ενέργεια από τα αριστερά, πριν γυρίσει στην μπάλα στον Μορόν, ο οποίος γύρισε υπέροχα και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Κοτάρσκι με άψογο πλασέ, σκοράροντας το 16ο γκολ του στη φετινή σεζόν!

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

Αυτή ήταν και η μοναδική τελική του Άρη στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να παραμένει ακίνδυνος παρά την κυριαρχία του στην κατοχή, απειλώντας μόνο στο 37', με ένα καλό μακρινό σουτ του Γιόνι να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η εικόνα του ντέρμπι δεν άλλαξε ούτε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Ανσαριφάρντ να αντικαθιστά τον σκόρερ Μορόν, ο οποίος αποχώρησε λόγω προβλήματος στον αστράγαλο. Στο 48' ο Κουλιεράκης βρήκε χώρο και έπιασε καλό σουτ από μακριά, στέλνοντας την μπάλα λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Κουέστα, ενώ στο 56' ο Άρης έφτιαξε τη δεύτερη τελική του στο ντέρμπι, με τον Σαβέριο να πλασάρει λίγο πάνω από την εστία, μετά από γρήγορη αντεπίθεση και όμορφη ατομική του ενέργεια.

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

Στην αμέσως επόμενη φάση (57'), ο ΠΑΟΚ πλησίασε την ισοφάριση, με ένα διαγώνιο σουτ του Μουργκ να περνά λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι, ενώ στο 62' ο Σουλεϊμάνοφ συνέκλινε, αλλά το πλασέ του κατέληξε αδύναμα στην αγκαλιά του Κοτάρσκι. Όσο περνούσε η ώρα, ο ΠΑΟΚ ανέβαζε κι άλλο την πίεσή του, με τον Τόμας να μην προλαβαίνει την έξοδο του Κουέστα μετά από έξυπνη μπαλιά του Σβαμπ στο 64', ενώ στο 65' οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, σε χέρι του Ζουλ στο όριο της μεγάλης περιοχής.

ΠΑΟΚ-Άρης 0-1

Στο 74' μια κεφαλιά του Μπάμπα μετά από κόρνερ του Τάισον πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 81' ο Άρης «άγγιξε» το 0-2, με ένα πλασέ του Σουλεϊμάνοφ να κοντράρει στον Κουλιεράκη και με την μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, πριν καταλήξει κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει, αλλά δεν ήταν σε πολύ κακό βράδυ επιθετικά και δεν κατάφερε να βρει ποτέ το γκολ της ισοφάρισης, με το τελικό 0-1 να τον ρίχνει από την κορυφή, στην πρεμιέρα των playouts.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Koτάρσκι – Ότο (71' Ντεσπόντοφ), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Μ. Αντόνιο (59' Σβαμπ), Μεϊτέ (78' Οζντόεφ) – Ζίβκοβιτς, Μουργκ (59' Κωνσταντέλιας),Τάισον – Μπράντον (71' Τζίμας)

Στον πάγκο έμειναν οι Ταλιχμανίδης, Βιεϊρίνια, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες.

Άρης (Μάντζιος, 4-3-3): Κουέστα – Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια- Ζουλ (77' Βέλεθ), Βερστράτε, Νταρίντα (90'+4' Φεράρι) – Σαβέριο (77' Ζαμόρα), Σουλεϊμάνοφ (90' Φετφατζίδης), Μορόν (46' Ανσαριφάρντ)

Στον πάγκο έμειναν οι Xoυτεσιώτης, Ροζ, Μάνου Γκαρθία, Τζούρασεκ.

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ