Τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο

Petite Perle 300×250

Ένα κλικ στην ειδική πλατφόρμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα οικιακά τιμολόγια (δείτε εδώ) αρκεί για να δουν αναλυτικά τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τα «πράσινα τιμολόγια» για τον Φεβρουάριο.

Ο διαδραστικός πίνακας επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να συγκρίνουν εύκολα και γρήγορα τις τιμές ανά κιλοβατώρα μεταξύ των παρόχων, το μηνιαίο πάγιο, αν παρέχεται έκπτωση και υπό ποιες προϋποθέσεις, αν διατίθεται νυχτερινό τιμολόγιο και πώς διαμορφώνεται η τελική τιμή προμήθειας.

Όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις των τιμολογίων καταγράφεται επιστροφή των τιμών σε προ κρίσης επίπεδα.

Μάλιστα, είναι ενδεικτικό ότι δύο από τα «πράσινα» τιμολόγια διαμορφώνονται κάτω από τα 10 σεντς ανά κιλοβατώρα, με την πτώση να αποδίδεται στην αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου κάτω από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα

Τα βασικά σημεία σύγκρισης

Αξίζει να σημειωθεί πως πέρα από την τιμή ανά κιλοβατώρα, ένα άλλο βασικό σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές είναι το ύψος του παγίου, το οποίο εκ του νόμου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 ευρώ το μήνα, αλλά υπάρχουν προσφορές που ξεκινούν από χαμηλότερα επίπεδα.

  • Τα κλιμάκια της κατανάλωσης στα οποία εφαρμόζονται οι χρεώσεις. Οι περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν ενιαία τιμή για το σύνολο της κατανάλωσης, άλλες κλιμακώνουν τη χρέωση όσο αυξάνεται η κατανάλωση.
  • Την ύπαρξη νυχτερινού μετρητή για τους προμηθευτές που εξακολουθούν να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές (στην ιστοσελίδα της Ρυθμιστικής Αρχής εμφανίζεται μόνο η ΔΕΗ)
  • Τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες εφαρμόζονται οι εκπτώσεις από τις οποίες προκύπτουν οι τελικές τιμές που αναγράφονται στον πίνακα, που είναι κατά περίπτωση η συνέπεια στην πληρωμή, η ηλεκτρονική αποστολή των λογαριασμών και η εξόφληση με πάγια εντολή.
ΠΗΓΗ   Cnn.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ