Δήμος Μινώα: Συναντήσεις με στελέχη τραπεζών για τη χορήγηση άτοκων δανείων στους σεισμόπληκτους

Petite Perle 300×250

Με τους Διευθυντές, Υποδιευθυντές και στελέχη των υποκαταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς και της Παγκρήτιας Τράπεζας Α.Ε. στο Αρκαλοχώρι, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Βασίλης Κεγκέρογλου συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου  Νίκο Μπελενιώτη, τους Αντιδημάρχους Γιώργο Παπαδόπουλο και Γρηγόρη Καλογερίδη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινωα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» .

Κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης τους συνάντησης, τέθηκε επί τάπητος το πρόβλημα με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι οι σεισμόπληκτοι αναφορικά με τη λήψη του 20% του άτοκου δανείου που έχει θεσπιστεί από την πολιτεία ως ένα μέτρο στήριξης για την αποκατάσταση των κατεστραμμένων σπιτιών.

Σε συνέχεια της χορήγησης άτοκου δανείου από την Alpha Bank, τα στελέχη της Δημοτικής αρχής και τα μέλη του Συλλόγου «Ελπίδα», γνωστοποίησαν στους Διευθυντές των τριών Τραπεζών το αίτημα τους να επεκταθεί και μέσω των παραπάνω τραπεζών, η δυνατότητα χορήγησης άτοκου δανείου για επισκευή ή ανακατασκευή οικημάτων που έχουν υποστεί ζημιές από το σεισμό της 27 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον Σύλλογο κάνουν αυτή τη κοινή προσπάθεια δεδομένου ότι η συχνότητα των αιτήσεων αυτών θα αυξηθεί το προσεχές διάστημα μιας και οι άδειες επισκευών κτιρίων αυξάνονται- έστω και με πολύ αργούς ρυθμούς- και η δυνατότητα παροχής του θεσπισμένου, ατόκου δανείου θα είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» όσον αφορά τη γρηγορότερη αποκατάσταση των κτισμάτων του Δήμου. 

Μάλιστα, πρόκειται να κατατεθεί σχετικό αίτημα με την κείμενη νομολογία στους Δ/ντες των τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σε συνέχεια των αιτημάτων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στις 21 Φεβρουαρίου 2024 και του Συλλόγου Σεισμοπλήκτων «Η Ελπίδα» στις 12 Φεβρουαρίου 2024 προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο Δήμαρχος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι θα συνεχιστεί για ένα ακόμη έτος, η απαλλαγή πληρωμής του ΕΝΦΙΑ για τα σεισμόπληκτα κίτρινα και κόκκινα.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ