Μικροί μαθητές κατασκεύασαν χαρταετούς και αποκριάτικες στολές με τους φιλοξενούμενους του ΚΗΦΗ Νέας Αλικαρνασσού

Petite Perle 300×250

Μια όμορφη εκδήλωση με θέμα τις Απόκριες, για να μαθαίνουν οι μικροί και να θυμούνται οι μεγάλοι, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας  Ηλικιωμένων(ΚΗΦΗ) Νέας Αλικαρνασσού. Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι μαθητές της ΣΤ 3 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Ν. Αλικαρνασσού και είχε ως θέμα «Συνάντηση γενεών για θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι για τις Απόκριες μιας άλλης εποχής». 

Στόχος της δράσης ήταν η συνάντηση δυο γενεών με αφορμή τις Απόκριες. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες του ΚΗΦΗ , μετέφεραν τα παιδιά σε μια άλλη εποχή αφού μοιράστηκαν  μαζί τους  όμορφες  αναμνήσεις και ιστορίες, από τα ήθη και έθιμα  των  Απόκριων των  δικών  τους παιδικών  και εφηβικών  χρονών, επίσης εμάθαν για την κατασκευή του χαρταετού την ιστορία του και τον συμβολισμό του.  Η όμορφη  αυτή  συνάντηση  έκλεισε  με  τους φιλοξενούμενους του Κέντρου  να  κατασκευάζουν μαζί  με τα  παιδιά ανακυκλώσιμες αποκριάτικες  κατασκευές  χαρταετούς.           

 Το ΚΗΦΗ λειτουργεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηράκλειου και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στα  πλαίσια  του επιχειρησιακού προγράμματος Κρήτη 2021-2027,            

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ