Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο

Petite Perle 300×250

Κλιμάκιο του ΚΚΕ αποτελούμενο από τον Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ, και τον Δημήτρη Βρύσαλη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και Περιφερειακό Σύμβουλο με την Λαϊκή Συσπείρωση περιόδευσε τη Δευτέρα στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Κατά την διάρκεια της περιοδείας το κλιμάκιο του ΚΚΕ είχε συνάντηση με την τριμελή επιτροπή των γιατρών και μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Για ακόμα μια φορά αναδείχτηκαν τα σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης τμημάτων και κλινικών του νοσοκομείου τα οποία επιδεινώνονται καθημερινά, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για την ασφαλή εφημερία των κλινικών που ήδη λειτουργούν οριακά. Τέσσερις μήνες μετά την επίσκεψη του Υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο νοσοκομείο και η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε στη συνάντηση μεταξύ άλλων ότι: «Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και στην δημόσια υγεία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί συνέχεια μιας συνειδητής πολιτικής επιλογής που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και της ΕΕ τα τελευταία χρόνιαπου υλοποιείται  σε όλες τις χώρες  της Ευρώπης και θεωρεί την υγεία από τη μία κόστος για το κράτος και από την άλλη κερδοφόρα μπίζνα για τους κλινικάρχες. Αυτό το κόστος προσπαθούν να το φορτώσουν στις πλάτες των ασθενών, από την μία υποβαθμίζοντας και διαλύοντας τα δημόσιασυστήματα υγείας και την κοινωνική ασφάλιση και από την άλλη αφήνοντας χώρο στους κλινικάρχες και τους εμπόρους της υγείας να επενδύσουν στον πόνο των ασθενών ενισχύοντας την εμπορευματική λειτουργία των ίδιων δημόσιων νοσοκομείων.

Αυτήν την κατεύθυνση έρχεται να υλοποιήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στον χώρο της υγείας. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα του τελευταίου διαστήματος όπως η υλοποίηση των απογευματινών χειρουργείων και η παράδοση λειτουργιών των νοσοκομείων σε εργολάβους, ενώ την ίδια στιγμή ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δεν έχει χρήματα για να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό στα νοσοκομεία και να αυξήσει τις αποδοχές των υγειονομικών.

Ιδιαίτερα το Βενιζέλειο Νοσοκομείο δέχεται τις οδυνηρές συνέπειες αυτής της ανθυγιεινής πολιτικής που θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα. Άλλωστε διακηρυγμένος στόχος της κυβέρνησης αποτελεί ο νέος υγειονομικός χάρτης που περιλαμβάνει 2 νοσοκομεία σε όλη την Κρήτη, το οποίο θα σημαίνει ακόμα πιο δυσπρόσιτες και πανάκριβες υπηρεσίες για τον λαό του Ηρακλείου και επιδείνωση των συνθηκών εργασίας και των απολαβών των υγειονομικών σε όλα τα νοσοκομεία του νησιού.

Η ίδια η ζωή αποδεικνύει ότι μόνο οι ίδιοι οι υγειονομικοί και ο λαός με τον αγώνα τους μπορούν να ανατρέψουν αυτήν την κατάσταση. Αυτό αποδεικνύουν οι μεγάλες κινητοποιήσεις για την δημόσια υγεία σε όλη την Κρήτη όλο το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες πρέπει να συνεχιστούν και να κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των υγειονομικών και του λαού  που παλεύουν για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας καλώντας τους να δυναμώσουν την φωνή του ΚΚΕ για να δυναμώσουν οι αγώνες του λαού, δίνοντας και με την ψήφο ένα ισχυρό χαστούκι σε όλες αυτές τις δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάσταση της δημόσιας υγείας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ