Η «άλλη» Αμμουδάρα βρίσκεται στην οδό Διός λένε οι κάτοικοι- Πολλές οι διαμαρτυρίες

Ζητούν συνάντηση με τον δήμαρχο Μενέλαο Μποκέα καθώς τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί

Petite Perle 300×250

Δεν ήξερα από που να βάλουν αρχή, κάτοικοι και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της Αμμουδάρας, που δεν τυγχάνει όμως της δέουσας προσοχής από τη δημοτική αρχή, όπως είπαν στη Φωνή του Μαλεβιζίου.

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Οι ίδιοι επικοινώνησαν με τη Φωνή του Μαλεβιζίου για το μεγάλο θέμα του ανύπαρκτου φωτισμού που αντιμετωπίζουν εκεί, που δεν αποκαταστάθηκε παρά τις διαβεβαιώσεις που είχε δώσει σε παλαιότερο ρεπορτάζ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Άρης Σαλούστρος, σύμφωνα με τους ίδιους.

«Είναι ανήκουστο να ερχόμαστε στις επιχειρήσεις μας και να ανοίγουμε το φακό του κινητού για δούμε που θα βάλουμε το κλειδί, να ανοίξουμε την πόρτα. Έχουμε κουραστεί να λέμε τα ίδια και τα ίδια» είπε επιχειρηματίας.

Με αφορμή το σκοτάδι στην Διός, βγήκαν στην επιφάνεια και πολλά άλλα θέματα που έχουν συσσωρευτεί και δεν δρομολογούνται.

Η ανυπαρξία βιολογικού, τα ζητήματα της ύδρευσης, της καθαριότητας στους δρόμους είναι μόνο μερικά από αυτά που έθεσαν οι κάτοικοι που δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους, λέγοντας ότι η Αμμουδάρα με ευθύνη της δημοτικής αρχής είναι δυο ταχυτήτων.

«Χθες κλαδέψαμε μόνοι μας τα δέντρα αφού δεν έρχεται κανείς από τον Δήμο. Σε ένα μήνα ανοίγει η τουριστική σεζόν και η παραλία είναι σε άθλιο χάλι. Πότε θα καθαρίσουν; Πότε θα βάλουν τα φώτα; Οι μόνιμοι κάτοικοι εδώ είναι στο σκοτάδι τόσο καιρό» σημείωσε κάτοικος.
Άλλος τόνισε ότι ο δρόμος αυτός με τους παράπλευρους φιλοξενεί περίπου 1.000 κλίνες και χιλιάδες τουρίστες έρχονται αντιμέτωπη με μια εικόνα που μόνο τουριστική δεν είναι.

«Αποφάσισαν αύξηση τελών 50% για καθαριότητα και φωτισμό. Σε εμάς έπρεπε να κάνουν μείωση. Ούτε φωτισμό έχουμε ούτε καθαριότητα».
Επιχειρηματίας για το ίδιο θέμα συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε μόνοι μας για την καθαριότητα της οδού Διός. Κόβουμε τα κλαδιά από τους δρόμους που κλείνουν τη κυκλοφορία. Βγαίνουμε με τις σκούπες έξω από τα ξενοδοχεία μας και καθαρίζουμε τους δρόμους. Η σκούπα του δήμου δεν καθαρίζει όπως πρέπει και περνάει μόνο δυο φορές την βδομάδα στην τουριστική περιοχή που δίνει τόσα χρήματα στον δήμο. Για πιο λόγο έκαναν αύξηση δημοτικών τελών λοιπόν ;».

Θέμα μπήκε  και για την σκουριασμένη στάση που όταν φυσάει ο αέρας είναι έτοιμη να πέσει.

Τέλος, όσοι μίλησαν με τη Φωνή του Μαλεβιζίου έθιξαν και άλλα δύο ζητήματα.
Τι έγινε με τη χρηματοδότηση των 170.000 ευρώ για την ανάπλαση της οδού Διός και των γύρω σε αυτήν δρόμων, από την Ανδρέα Παπανδρέου μέχρι και την παραλία και πότε επιτέλους θα ξεκινήσουν τα έργα αυτά.

Αλλά και γιατί δεν είναι εφικτό να δουν τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, παρά το γεγονός ότι επανελημμένα όπως είπαν έχουν ζητήσει ραντεβού μαζί του.
«Επί ένα μήνα προσπαθούμε να κλείσουμε ραντεβού με τον Δήμαρχο όλοι οι ξενοδόχοι της περιοχής ή ραντεβού με τον κ. Άρη Σαλούστρο αλλά κανείς δεν μας παίρνει πίσω από το Δήμο για να μας κλείσει ραντεβού», είπε άλλος κάτοικος.

 

 

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ