Δήμος Μαλεβιζίου: Ομοφωνία για 81 έργα ύψους 25 εκατ. – Τι υποστήριξαν Μ.Μποκέας και Δ.Πιτσικάκης

Petite Perle 300×250

Με ομόφωνη απόφαση ψηφίστηκε από τις δυο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου το πρόγραμμα των τεχνικών έργων για το 2024. Το πρόγραμ- μα περιλαμβάνει 81 έργα ύψους 25 εκ. ευρώ.

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ως επί το πλείστον πρόκειται για έργα συνεχιζόμενα από προηγούμενα έτη όπως επίσης και μελέτες. Φέτος προβλέπονται ύστερα από αρκετό καιρό σημαντικές παρεμβάσεις αγροτικής οδοποιίας αλλά και τα έργα απο- κατάστασης στις πληγείσες περιοχές από τη φονική κακοκαιρία του 2022.

Πιο συγκεκριμένα από τα 81 έργα (σελ. 3), τα 47 είναι συνεχιζόμενα, 15 είναι νέα έργα και 19 ολοκληρώνονται και βρίσκονται στο στάδιο της εκκαθάρισης.

Φέτος, υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, ότι δεν περιλαμβάνονται υπηρεσίες και προμήθειες, στον πίνακα των έργων.

Δεν εγγράφεται δηλαδή στο παρόν Τεχνικό Πρόγραμμα η προμήθεια ύψους 1,6 εκ. ευρώ, από το «Αντώνης Τρίτσης» για τα 13.000 κυβικά μπετόν, για το οποίο έγινε πολύς λόγος μέσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Η χρηματοδότηση αυτή που οι πρόεδροι την περιμένουν με αγωνία είναι εγγεγραμμένη στον προϋπολογισμό που θα ψηφιστεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023, ήταν ύψους 23 εκ. ευρώ.

Το 2022, το αντίστοιχο πρόγραμμα ήταν ύψους περί- που 14 εκ. ευρώ, και δεν υπήρχε καμία νέα εγγραφή, όλα τα έργα ήταν συνεχιζόμενα από το 2021.

Η αύξηση του προϋπολογισμού που παρατηρήθηκε στα προηγούμενα έτη οφείλεται στις μεγάλες χρηματοδοτήσεις από ανταγωνιστικά προγράμματα

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή έκανε λόγο για ένα άρτιο και ισόρροπο τεχνικό πρόγραμμα που καλύπτει όλον τον δήμο Μαλεβιζίου με μικρά και μεγάλα έργα.

«Δεν ξέρω αν υπήρξε αντίστοιχα ποτέ τέτοιο τεχνικό πρόγραμμα» , δήλωσε ο κ. Μποκέας, αναφέροντας επίσης ότι η στόχευση είναι να ολοκληρωθούν τα παλιά έργα κα να κατατεθούν οι νέες μελέτες στα νέα προγράμματα που δεν έχουν ανοίξει ακόμα.

Ο επικεφαλής της Συνεργασίας Ευθύνης, Δημήτρης Πιτσικάκης, είπε ότι ο Δήμος δεν θα πρέπει να αφήσει ανεκμετάλλευτη καμία πηγή χρηματοδότησης ενώ λίγο αργότερα έκανε εκτενή αναφορά στην αγροτική οδοποιία (σελ. 4).

Ο αντιδήμαρχος Άρης Σαλούστρος, διευκρίνισε ότι τα 25 εκ ευρώ είναι μετά τις εκπτώσεις των έργων ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν ύψους περίπου 33 εκ. ευρώ, συμπληρώνοντας ότι «δεν έχει ανοίξει καμία πρόταση και ο δήμος να μην έχει παρουσιάσει ετοιμότητα».

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ