Αισιοδοξία για τον τουρισμό: Οι προκλήσεις του 2024, οι προκρατήσεις -Το νησί που θα πρωταγωνιστήσει

Petite Perle 300×250

Αισιόδοξα είναι για τον ελληνικό τουρισμό τα μηνύματα για την τρέχουσα τουριστική χρονιά, όπως αυτά αποτυπώθηκαν στην μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση, την ITB 2024 στο Βερολίνο, που εφέτος προσέλκυσε πάνω από 100.000 επισκέπτες και 5.500 εκθέτες από 170 χώρες .

Με την Ελλάδα να συμμετέχει δυναμικά σε αυτό το ετήσιο ραντεβού της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας, ο ΕΟΤ πρωταγωνίστησε στις επαφές με τους διεθνείς παίκτες του τουρισμού ενώ ο επιχειρηματικός τουριστικός κόσμος της Ελλάδας πραγματοποίησε πληθώρα επιχειρηματικών επαφών.

Φραγκάκης: Μπήκαν οι βάσεις βάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μας και τα επόμενα χρόνια- Αισιοδοξία για το 2024

Δίνοντας το στίγμα των πεπραγμένων του ΕΟΤ στην ΙΤΒ 2024 ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Φραγκάκης, τονίζει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η έκθεση ΙΤΒ 2024 ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη για την χώρα μας. Μάλιστα σημειώνει ότι επιβεβαιώθηκε η υψηλή ζήτηση που έχει η Ελλάδα και εφέτος από τις ευρωπαϊκές αγορές καθώς και η πολύ ικανοποιητική ροή κρατήσεων για το επόμενο διάστημα στους δημοφιλείς προορισμούς μας.

Μάλιστα για το 2024 εκφράζει την αισιοδοξία του για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς λέγοντας τα εξης: Είμαι αισιόδοξος για το 2024 και θεωρώ ότι με την καλή δουλειά που γίνεται από όλους τους εμπλεκόμενους στον τουριστικό κλάδο έχουμε βάλει στέρεες βάσεις για την ανάπτυξη του τουρισμού μας και τα επόμενα χρόνια. Στο μεταξύ εκφράζει την πίστη ότι θα υπάρξει και χρονική επέκταση της σεζόν αναφέροντας τα εξής: "Στις συναντήσεις μας με τις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators είχαμε επιπλέον την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι η σεζόν ξεκινάει νωρίς ενώ όλα δείχνουν ότι θα πετύχουμε την επιμηκυνση της και το φθινόπωρο", δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

 

Πηγή: iefimerida.gr

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ