Την ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου ζητά η Ελένη Βατσινά

Petite Perle 300×250
Επαναφέρει στη Βουλή το οξύ ζήτημα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά, με ερώτησή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

 

Στην νέα της ερώτηση, που έρχεται μετά από περίπου ένα μόλις μήνα από την προηγούμενη για θέματα στελέχωσης, η κ. Βατσινά καλεί τον Υπουργό να προχωρήσει στην ενίσχυση του Α.Τ. Μαλεβιζίου, το οποίο έμεινε εκτός, όχι μόνο, των τακτικών μεταθέσεων, αλλά και των πρόσφατων εξαγγελιών για ενίσχυση ενόψει της τουριστικής περιόδου, που πάντως προβλέπουν ενίσχυση για τα Α.Τ. του αεροδρομίου Ηρακλείου και της Χερσονήσου.

Η βουλευτής Ηρακλείου υπογραμμίζει πως στο πεδίο αρμοδιότητας του Α.Τ. Μαλεβιζίου ανήκουν 293 km2 και οι ξενοδοχειακές κλίνες της περιοχής ξεπερνούν τις 16.500. Στην αρμοδιότητά του βρίσκονται και περί τα 2.000 καταστήματα (εμπορικά και υγειονομικού ενδιαφέροντος) τις παραβάσεις των οποίων οφείλει να ελέγχει η Αστυνομία, επομένως "κατά την τουριστική περίοδο είναι επιβεβλημένο να έχει περισσότερους αστυνομικούς, διαφορετικά θα μιλάμε για μια κατ' ουσία πλήρη αδυναμία λειτουργίας".

"Είναι πρωτοφανής η πλήρης αποδυνάμωση του ΑΤ Μαλεβιζίου που επιφορτίζεται με αστυνόμευση σε πολύ μεγάλο σε έκταση και σε πληθυσμό τουριστικό κομμάτι του Ηρακλείου, παράλληλα δε, οι Αστυνομικοί του απασχολούνται με καθεστώς υπερεργασίας για να εξυπηρετήσουν πάγιες Υπηρεσιακές τους ανάγκες" – σημειώνει η Ελένη Βατσινά, ερωτώντας τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη αν θα προβεί, με ποιο τρόπο και σε ποιο χρονικό πλαίσιο σε στελεχιακή ενίσχυση του ΑΤ Μαλεβιζίου, ενόψει της επερχόμενης τουριστικής αύξησης του πληθυσμού που ανήκει στο χώρο αρμοδιοτήτων του.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ