Δημήτρης Πιτσικάκης: Γιατί δεν ψηφίσαμε σαν παράταξη τον προϋπολογισμό

Petite Perle 300×250

Στους λόγους που οδήγησαν την παράταξη της Συνεργασίας ευθύνης, την παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Μαλεβιζίου αναφέρεται με ανάρτηση του ο επικεφαλής της Δημήτρης Πιτσικάκης.

Χαρακτηριστικά αναφέρει:

Ο προϋπολογισμός είναι ένα σύνολο από οικονομικά στοιχεία που διαμορφώνονται κάθε χρόνο από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, ώστε να τηρούνται οι κανόνες που ορίζονται για την κατάρτιση τους και να εξυπηρετούν όλα τα τμήματα του Δήμου.
Υπάρχει η οικονομική και η πολιτική στόχευση σε κάθε προϋπολογισμό.
Η υποχρέωση μας σαν αντιπολίτευση είναι να επισημαίνουμε και τα θετικά στοιχεία του προϋπολογισμού και τα αρνητικά ώστε να βοηθούμε την δημοτική αρχή σε ένα καλύτερο αποτέλεσμα.
Η μη ψήφιση του προϋπολογισμού δεν είναι μια στείρα αντιπαράθεση για μας αλλά ένα ερέθισμα για τη δημοτική αρχή να γίνει καλύτερη.
Με βάση τις παραπάνω αρχές εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους δεν ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό.
1) Υπάρχουν αρκετά κονδύλια για έργα αλλά η απορρόφηση τους ανέρχεται σε μικρό ποσοστό της τάξης του 15% για το 2023 και θεωρούμε ότι αυτό το ποσοστό πρέπει να γίνει πολύ μεγαλύτερο.
2) Είχε ζητήσει ο επικεφαλής μας κ. Πιτσικάκης από την 15/11/2023 στοιχεία για την οικονομική κατάσταση του Δήμου για τα οποία δεν πήραμε ποτέ απάντηση.
3) Οι αυξήσεις που ψηφίστηκαν στα δημοτικά τέλη από την δημοτική αρχή δεν αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό εξαιτίας της νομοθεσίας, όμως θα θέλαμε να προσδιορίζεται πιο συγκεκριμένα ο προορισμός τους. Βέβαια αυτές οι αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη σε αυτή τη φάση δεν ήταν απαραίτητες και θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.
Συνεργασία Ευθύνης

Μαλεβιζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ