Μόσχα: Πληροφορίες για 80 νεκρούς – Δύο δράστες συνελήφθησαν, τέσσερις αναζητούνται

Petite Perle 300×250

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, περισσότεροι από 60 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης στο συναυλιακό κέντρο Crocus City Hall στο Krasnogorsk, στην περιοχή της Μόσχας, στις 22 Μαρτίου. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Υγείας, περισσότεροι από 140 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Το Υπουργείο Υγείας της Περιφέρειας της Μόσχας δημοσίευσε έναν κατάλογο που, στις 6 το πρωί της 23ης Μαρτίου, απαριθμούσε τα ονόματα 121 θυμάτων, μεταξύ των οποίων πέντε παιδιά, και ανέφερε επίσης ότι 62 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, πέθαναν.

Σύμφωνα, ωστόσο, με ανεπίσημα στοιχεία που έδωσε το κανάλι «112» στο Τelegram, 82 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 183 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Τα κανάλια Telegram Baza και Shot υποστηρίζουν ότι 83 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Οι αναφορές αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα.

`

Δύο υπόπτους συνέλαβε η αστυνομία – Τέσσερις διαφεύγουν

Στην περιοχή Μπριάνσκ συνελήφθησαν δύο άτομα που ταξίδευαν με αυτοκίνητο και που αναζητούνταν σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση. Σύμφωνα με το Baz, το αυτοκίνητο με τους φερόμενους ως εγκληματίες σταμάτησε κοντά στο χωριό Τέπλυ, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο αυτοκίνητο επέβαιναν έξι άτομα, δύο εκ των οποίων συνελήφθησαν, ενώ τα υπόλοιπα διέφυγαν. Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης έγραψαν ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου αναζητούσαν λευκά και γκρι αυτοκίνητα Renault με τα οποία οι ύποπτοι θα μπορούσαν να έχουν διαφύγει.

Ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας Alexander Khinshtein ανέφερε λεπτομέρειες γύρω από την σύλληψη των υπόπτων. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αυτοκίνητο Renault στο οποίο ταξίδευαν οι ύποπτοι βρέθηκε τη νύχτα κοντά στο χωριό Khatsun στην περιοχή Bryansk. Το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε μετά από αίτημα των αστυνομικών και προσπάθησε να διαφύγει.

«Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, έπεσαν πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο ανατράπηκε. Ένας τρομοκράτης συνελήφθη επί τόπου, οι υπόλοιποι διέφυγαν στο δάσος. Ως αποτέλεσμα της έρευνας, ένας δεύτερος ύποπτος βρέθηκε και συνελήφθη περίπου στις 3:50 π.μ. Η αναζήτηση για τους υπόλοιπους συνεχίζεται», είπε ο Khinshtein. Σύμφωνα με τον ίδιο, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ένα πιστόλι PM, ένας γεμιστήρας για καραμπίνα Καλάσνικοφ και διαβατήρια πολιτών του Τατζικιστάν.

Το κανάλι «Caution, News» δημοσίευσε επίσης μια φωτογραφία τεσσάρων ατόμων που φέρεται να ταξίδευαν με αυτοκίνητο που σταμάτησε στην περιοχή Μπριάνσκ. Το υπουργείο Εξωτερικών του Τατζικιστάν δήλωσε ότι «η πλευρά του Τατζικιστάν δεν έχει λάβει επιβεβαίωση από τις επίσημες ρωσικές αρχές για τις πληροφορίες που κυκλοφορούν επί του παρόντος σχετικά με τη συμμετοχή πολιτών του Τατζικιστάν» στην τρομοκρατική επίθεση.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος . Πηγές από τους New York Times και το CBS News ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν την ομάδα Vilayat Khorasan, τμήμα του ISIS στο Αφγανιστάν, υπεύθυνη για την επίθεση. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, η Ουάσιγκτον «δεν έχει κανένα λόγο να αμφιβάλλει για αυτούς τους ισχυρισμούς».

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ