Στο ΔΕΚΚ χτυπά σήμερα η καρδιά της τοπικής επιχειρηματικότητας (φώτο)

Petite Perle 300×250

Ξεκίνησε πριν από λίγο το 12ο Παγκρήτιο Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market

 

Δυναμικό "παρών" στις επιχειρηματικές συναντήσεις δίνουν αυτή την ώρα παραγωγοί και μεταποιητές κρητικών αγροτικών προϊόντων, ξενοδόχοι και εκπρόσωποι δικτύων διανομής τροφίμων στο πλαίσιο του 12ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market.

 

Η κορυφαία ετήσια εκδήλωση,  συνδέει τον πρωτογενή με τον τριτογενή τομέα της τοπικής οικονομίας και δίνει τη μοναδική, σε πανελλαδικό επίπεδο, ευκαιρία στους συμμετέχοντες να προχωρήσουν σε  απευθείας επιχειρηματικές συνεργασίες.

 

Περισσότεροι από 220 παραγωγοί, 25 βιοτέχνες, εκπρόσωποι 70 Ομίλων, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν 247 ξενοδοχεία και 12 Δίκτυών διανομής θα βρίσκονται έως τις 15.00 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης (ΔΕΚΚ), όπου αναμένεται να πραγματοποιηθούν περίπου 19.00 ραντεβού.

 

Στις επιχειρηματικές συναντήσεις συμμετέχουν επίσης, τα τελευταία χρόνια  βιοτέχνες και μεταποιητές και άλλων τοπικών προϊόντων που σχετίζονται με τον τουρισμό (πχ είδη συσκευασίας, καθαριστικά, εξοπλισμός κλπ), δίνοντας την ευκαιρία επέκτασης της συνεργασίας και σε άλλους τομείς της τοπικής οικονομίας, πλην του αγροδιατροφικού.

 

Το Παγκρήτιο Forum – το οποίο ξεκίνησε το 2012 με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου –  περιλαμβάνει ολιγόλεπτες συναντήσεις εκπροσώπων των ξενοδοχείων και των δικτύων διανομής με αγρότες, κτηνοτρόφους, μεταποιητές, επαγγελματίες, βιοτέχνες κλπ σε προκαθορισμένα ραντεβού, αλλά και προβολή προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες.

 

Το κορυφαίο για την οικονομία της Κρήτης επιχειρηματικό γεγονός έχει στόχο να βοηθήσει τη συνεργασία ξενοδόχων και αγροτών, επαγγελματιών, βιοτεχνών, μεταποιητών, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Κρητικών ξενοδοχείων και της ευρύτερης τοπικής αγοράς από την ντόπια παραγωγή – δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους επισκέπτες του νησιού να γνωρίσουν τα γνήσια προϊόντα της Κρητικής διατροφής – αλλά και να στηριχθεί η συναφής με τον τουρισμό επαγγελματική /βιοτεχνική δραστηριότητα.

 

Το εγχείρημα έχει στεφθεί με μεγάλη επιτυχία κατά τα έντεκα προηγούμενα χρόνια, έχει βραβευθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και αποτελεί πλέον θεσμό για την τοπική αγορά, καθώς έχει δώσει τη δυνατότητα σε πολλούς ξενοδόχους να προμηθευτούν τοπικά προϊόντα  απ' ευθείας από τους παραγωγούς, χτίζοντας μια

οικονομική συνεργασία με πολλαπλά οφέλη για τις δύο πλευρές.

 

Το 12ο Παγκρήτιο Forum στο ΔΕΚΚ διοργανώνουν και φέτος τα τέσσερα Επιμελητήρια της Κρήτης, οι Ενώσεις Ξενοδόχων Κρήτης και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων, με τη στήριξη και υπό την αιγίδα και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

" Από τις προηγούμενες έντεκα διοργανώσεις, έχουν προκύψει πολλές και σημαντικές συνεργασίες που διαρκούν και επεκτείνονται. Χαιρόμαστε γιατί η προσπάθειά μας να αξιοποιηθεί η τοπική παραγωγή, έχει βρει τεράστια ανταπόκριση και τα αποτελέσματα είναι πλέον απτά. Εύχομαι και φέτος να προκύψουν ενδιαφέρουσες  επιχειρηματικές συμφωνίες για όλους τους συμμετέχοντες" ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης χαιρετίζοντας την έναρξη του 12ου Παγκρήτιου Forum Προώθησης Κρητικών Προϊόντων στα Κρητικά Ξενοδοχεία και τα Δίκτυα Διανομής – Super Market.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ