Φιάλη υγραερίου τυλιγμένη με μονωτική ταινία βρέθηκε σε σχολείο στο Ρέθυμνο

Petite Perle 300×250

Το πρωί της Τρίτης 26/3, η ταχεία αντίδραση των καθηγητών ενός σχολικού συγκροτήματος στο Νομό Ρεθύμνου απέτρεψε πιθανούς τραυματισμούς μαθητών, καθηγητών και εργαζομένων.

Ένα μικρό πακέτο, τυλιγμένο με μονωτική μαύρη ταινία, ανακαλύφθηκε από την εργαζόμενη στην καθαριότητα του σχολείου στην προαύλιο περιοχή αποδεικνύοντας την ύπαρξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού.

Η διευθύντρια του σχολείου, αντιλαμβανόμενη άμεσα τον κίνδυνο, ανέλαβε δράση ειδοποιώντας τις αρχές ασφαλείας. Η αστυνομία κλήθηκε να παρέμβει, και το πρωτόκολλο ασφαλείας ακολούθησε άμεσα από τους πυροτεχνουργούς που βρέθηκαν στο σημείο.

Η αποτελεσματική επέμβαση των αρχών εξάλειψε τον κίνδυνο, καθώς η φιάλη υγραερίου με τον πυροκροτητή, η οποία βρέθηκε μέσα στο πακέτο, απομακρύνθηκε με ασφάλεια από το σχολείο. Οι μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό δεν βρέθηκαν ποτέ σε κίνδυνο, καθώς η κατάσταση ελέγχθηκε γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι αρχές αναμένεται να διερευνήσουν την προέλευση του εκρηκτικού μηχανισμού και τα κίνητρα πίσω από αυτόν, ενώ έχει ενταχθεί στις ερευνητικές τους προτεραιότητες ο εντοπισμός των υπευθύνων.

Η εν λόγω κατάσταση προστέθηκε στη λίστα των ενδεχόμενων κινδύνων που αντιμετωπίζουν οι μαθητές,  οι εκπαιδευτικοί στην καθημερινή τους εργασία, όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι στα σχολεία.

πηγή: www.cretapost.gr

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ