Βαλτιμόρη: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κατάρρευση της γέφυρας

Petite Perle 300×250

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ, Γουες Μουρκήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.

Η γέφυρα στην αμερικανική πολιτεία κατέρρευσε νωρίς σήμερα, Τρίτη (26/3), το πρωί αφού προσέκρουσε πάνω της φορτηγό πλοίο, με αποτέλεσμα να βρεθούν στα νερά του ποταμού Πατάπσκο περίπου 20 άνθρωποι αλλά και οχήματα.

«Γνωρίζουμε ότι έως 20 άνθρωποι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον ποταμό Πατάπσκο, καθώς και πολλά οχήματα» δήλωσε ο Κέβιν Κάρτραϊτ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Διασώθηκαν δύο άτομα

Οι Αρχές έχουν καταφέρει να βγάλουν από το νερό δύο άτομα, το ένα εκ των οποίων έχει τραυματιστεί σοβαρά.

«Ένα άτομο αρνήθηκε τις υπηρεσίες και αρνήθηκε τη μεταφορά, ουσιαστικά αυτό το άτομο δεν είχε τραυματιστεί» σημείωσε τοπικός αξιωματούχος.

«Πρόκειται για μια ενεργή επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσει να είναι για κάποια ώρα ακόμη. Πρέπει να ερευνήσουμε μια μεγάλη περιοχή. Σε αυτή περιλαμβάνεται η επιφάνεια του νερού, ο βυθός αλλά και το κατάστρωμα του πλοίου» ανέφερε ο ίδιος.

Εξήγησε πως «το σόναρ μας έχει εντοπίσει την παρουσία οχημάτων βυθισμένων στο νερό», όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί ακόμη να επιβεβαιώσει τον αριθμό τους.

Πώς σημειώθηκε η κατάρρευση της γέφυρας

Η υπηρεσία Μεταφορών του Μέριλαντ επεσήμανε ότι το φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω σε έναν από τους πυλώνες της γέφυρας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα. 

Εκείνη την ώρα, πάνω στη γέφυρα κινούνταν οχήματα, αλλά δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για τον ακριβή αριθμό τους.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες ότι το φορτηγό πλοίο αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα. Ωστόσο, οι Αρχές δεν έχουν μιλήσει, ακόμα, με τον πλοηγό του.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Βαλτιμόρης, Ρίτσαρντ Ουόρλεϊ, τόνισε ότι «δεν υπάρχει απολύτως καμία ένδειξη για τρομοκρατία ή ότι (η πρόσκρουση) ήταν σκόπιμη».

Άγνωστα τα αίτια

Η γέφυρα μήκους 2,6 χιλιομέτρων, η οποία διαθέτει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και περνά πάνω από τον ποταμό Πατάπσκο, βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βαλτιμόρης, στο Μέριλαντ.

www.militaire.gr/wp-content/uploads/2024/03/gefyra...

Αποτελεί τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο. Έχει το όνομα του Francis Scott Key, ο οποίος έγραψε τους στίχους του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

Έρευνα μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
Έρευνα μετά την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη | EPA/JIM LO SCALZO/ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη
EPA/JIM LO SCALZO/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία Synergy Marine Group ανακοίνωσε σήμερα ότι το φορτηγό πλοίο της Dali, με σημαία Σιγκαπούρης, προσέκρουσε σε πυλώνα της γέφυρας.

«Τα ακριβή αίτια του ατυχήματος δεν έχουν καθοριστεί ακόμη» διευκρίνισε η εταιρεία, ενώ πρόσθεσε ότι όλα τα μέλη του πληρώματος του Dali, όπως και οι δύο πλοηγοί, που βρίσκονταν πάνω σε αυτό την ώρα του συμβάντος, είναι καλά στην υγεία τους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ και ο υπεύθυνος της κομητείας Τζόνι Ολσέφσκι Τζούνιορ δήλωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

«Προσευχηθείτε για όσους έχουν πληγεί», έγραψε ο δεύτερος στα social media.

 

πηγή: www.reader.gr

 

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ