Κάλεσμα στην απεργιακή κινητοποίηση των οικοδόμων στις 17 Απριλίου

Petite Perle 300×250

Με ανακοίνωσή τους οι Οικοδόμοι Ηρακλείου καλούν όλους και όλες στην απεργιακή κινητοποίηση στις 17 Απριλίου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Ελευθερίας.

Όπως τονίζουν «Η συμμετοχή στην απεργία στις 17 Απρίλη πρέπει να δείξει την δύναμή μας. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση  της ζωής μας, για νέες γενναίες αυξήσεις στους μισθούς», υπογραμμίζοντας ότι «εργάτες σακατεύονται από την έλλειψη της τήρησης των κανόνων ασφαλείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Τις τελευταίες μέρες έχουν σημειωθεί τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα στην πόλη μας που έρχονται να προστεθούν στη μακριά λίστα που έχουν γίνει από την αρχή του χρόνου. Τα δύο σε ξενοδοχειακές μονάδες που δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας.

Εργάτες σακατεύονται από την έλλειψη της τήρησης των κανόνων ασφαλείας αλλά και λόγω των εξοντωτικών ωραρίων  που αντικειμενικά στρώνουν το έδαφος για να σημειωθούν νέα εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους και θα σταθεί δίπλα τους για κάθε είδους βοήθεια που θα χρειαστεί.

Η Επιθεώρηση Εργασίας αν και υποστελεχωμένη προσπαθεί,  αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει τον τεράστιο όγκο δουλειάς και αποδεικνύεται η διαχρονική  ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και κομμάτων που κυβέρνησαν, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ  και «λοιπών συγγενών».

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και πρέπει ο αγώνας με σύνθημα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» να αποτελέσει οδηγό της πάλης μας για την προστασίας της υγείας και ζωές των εργαζομένων. Όλοι στον αγώνα για την υπεράσπιση  της ζωής μας, για νέες γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Με δεδομένη αυτήν την εξέλιξη, το Συνδικάτο Οικοδόμων παρεμβαίνει ώστε λαμβάνονται  άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας, να σταματήσουν  εδώ και τώρα  τα ανεξέλεγκτα ωράρια και η  καταστρατήγηση του πενθήμερου.

Η απεργία στις 17 Απρίλη πρέπει να  ανοίξει νέους δρόμους με κατακτήσεις. Πρέπει να νεκρώσουν τα γιαπιά, τα εργοτάξια και όλοι οι χώροι δουλειάς.

Η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 17  Απρίλη στις 10 το πρωί στην Πλατεία Ελευθερίας πρέπει να είναι τέτοια που να δείχνει ότι οι οικοδόμοι κατανοούν την πραγματική τους δύναμη. Να είναι μαζική, μαχητική με παλμό και αποφασιστικότητα.

πηγή: www.cretapost.gr

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ