«ΤΡΕΧΩ – ΒΑΔΙΖΩ – ΨΥΧΑΓΩΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ» Παρουσιάστηκαν σήμερα οι αγώνες σε συνέντευξη τύπου στη Περιφέρεια Κρήτης

Petite Perle 300×250

Η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού RUNGREECEΗΡΑΚΛΕΙΟ 2024 που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και διοργανώνουν ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  και η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.ΓΑ.Σ. Κρήτης, με συνδιοργανωτές την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ και τον ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, μεγάλο χορηγό την ERGO Ασφαλιστική  και τοπικούς  χορηγούς τις Μινωικές Γραμμές,  το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και τα Super Market  Χαλκιαδάκης, παρουσιάστηκε σήμερα στη Περιφέρεια Κρήτης στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στον ευρύτερο χώρο του  Παγκρήτιου σταδίου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την οδό Σπύρου Μουστακλή νότια του Παγκρήτιου Σταδίου.

Οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη τύπου απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση σε μικρούς και μεγάλους σε όλη την Κρήτη είτε να συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή αθλητική γιορτή ή να κατέβουν στο Παγκρήτιο Στάδιο και να χειροκροτήσουν τους συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Λεωνίδας Τερζής και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης έκαναν λόγο για ένα μεγάλο γεγονός που ενώνει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και που αποτελεί πλέον θεσμό για το νησί μας τα τελευταία χρόνια. Η Περιφέρεια Κρήτης, ανέφεραν, στηρίζει και το αθλητικό δρομικό κίνημα, ενώ ευχαρίστησαν τους εθελοντές αλλά και τα Σώματα Ασφαλείας που θα συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία των αγώνων.

Εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Ηρακλείου Αλέξη Καλοκαιρινό, οι Αντιδήμαρχοι αθλητισμού Γιάννης Τσαπάκης και Δημοτικής Αστυνομίας Μανόλης Χαιρέτης τόνισαν, ότι, πρόκειται για ένα αθλητικό γεγονός που προάγει με τον καλύτερο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι και που με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών, επιβεβαιώνει τη θέληση των πολιτών για άθληση. Κάτι που αποτελεί και για εμάς προτεραιότητα. Στο RUN GREECE σημασία δεν έχει η νίκη αλλά η συμμετοχή και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται.

Ο γ.γ. του ΣΕΓΑΣ Γιώργος Γιατρουδάκης ανέφερε, ότι, με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε και φέτος στην Κρήτη και στο Ηράκλειο την εξαιρετική αθλητική ομαδική εκδήλωση του ΣΕΓΑΣ. Ευχαριστούμε όλους τους φορείς και τους χορηγούς. Αποτελεί ένα εξαιρετικής σημασίας αθλητικό γεγονός. Ο ΣΕΓΑΣ θα είναι πάντα αρωγός και υποστηρικτής αυτής της προσπάθειας που φέρει στο επίκεντρο το σύνολο των φορέων που στηρίζουν με την συμβολή τους ο καθένας αυτή την αθλητική γιορτή. Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ με την επικεφαλής πρόεδρο μας Σοφία Σακοράφα εύχονται καλή επιτυχία.

Ο Β΄Αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Ιάκωβος Πετσούλας υπογράμμισε: Πρόκειται για τη σειρά αγώνων που έδωσε σπουδαία ώθηση στο δρομικό κίνημα και συνέβαλε στη ραγδαία εξέλιξη του. Οι αγώνες Run Greece μπαίνουν από φέτος σε νέα εποχή! Με νέες πόλεις στο πρόγραμμα τους, νέο ύφος, μεγαλύτερη δυναμική και νέα αισθητική. Παράλληλα αναβαθμίζουν τη σύνδεση τους με την τοπική κοινωνία. Θέλω να ευχαριστήσω τους τεχνικούς μας, τους υπαλλήλους της ΕΑΣ και του ΣΕΓΑΣ, τους φορείς και τις αρχές της πόλης και από καρδιάς όλους τους εθελοντές, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ανιδιοτελώς. Θέλω να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ηρακλείου, που είναι σταθεροί σύμμαχοί μας και φυσικά τον μεγάλο μας χορηγό, την ERGO, που χάρη στη συμβολή του καταφέρνουμε να υλοποιήσουμε όσα έχουμε σχεδιάσει. Σύνθημα μας είναι να γεμίσουμε τους δρόμους με χαμόγελα. Καλή επιτυχία σε όλους τους δρομείς, που μας κάνουν την τιμή να τρέξουν σε αυτόν τον αγώνα.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν επίσης ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης Παναγιώτης Αντωνακάκης, ο τεχνικός σύμβουλος ΣΕΓΑΣ Μάρκος Καλούδης, από τις Μινωικές Γραμμές η υπεύθυνη marketing Χαρά Σχολινάκη, από τον Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης Κώστας Μπαντουβάς, από τα σούπερ μάρκετ «Χαλκιαδάκης» ο διευθυντής marketingΜιχάλης Τζαγκαράκης και ο εκπρόσωπος της ERGOΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Γιώργος Μαρκαντώνης.

Όπως αναφέρθηκε στη συνέντευξη τύπου μέχρι σήμερα στα 10 χιλιόμετρα έχουν δηλώσει συμμετοχή 297 άτομα, στα 5 χιλιόμετρα 1008 άτομα και στα 1000 μέτρα 362 παιδιά και σύνολο 1.667 συμμετοχές. Στόχος είναι να ξεπεράσει τον περσυνό αριθμό των 3.000 συμμετοχών.

Την παραμονή του αγώνα, το Σάββατο 6 Απριλίου στο ξενοδοχείο Galaxyστο Ηράκλειο θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γιορτή του στίβου της Κρήτης με διοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης όπου θα τιμηθούν οι Πανελληνιονίκες και οι προπονητές τους για το έτος 2023.

Οι εκπρόσωποι του ΣΕΓΑΣ έκαναν αναφορά και ιδιαίτερες ευχαριστίες στους εκπροσώπους της Αστυνομίας, της Δημοτικής Αστυνομίας, του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του ΟΛΗ, του ΕΚΑΒ, του Ερυθρού Σταυρού, τους φορείς της εκπαίδευσης και τους κριτές στίβου για την σημαντική συνδρομή τους για να έχουν επιτυχή έκβαση οι αγώνες.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του αναφέρει: «Το Ηράκλειο για άλλη μια χρονιά υποδέχεται το RUN GREECE, μια αθλητική διοργάνωση, που σηματοδοτεί ότι κάθε αγώνας,  αθλητικός ή στον τομέα της καθημερινής μας ζωής, προϋποθέτει τη συνεργασία και την στοχοπροσήλωση στο σημείο του τερματισμού. Ειδικά, οι αγώνες δρόμου RUN GREECE, έχουν, πλέον, καθιερωθεί ως μια αθλητική διοργάνωση, που αγκαλιάζεται από τις νέες και τους νέους του τόπου μας, αλλά και από ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι μέσα από μια διαδρομή στην καρδιά της πόλης του Ηρακλείου, στέλνουν πολλαπλά μηνύματα, αισιοδοξίας, δύναμης, προσπάθειας και αγάπης για τη ζωή. Ως Περιφέρεια Κρήτης, ευχαριστούμε το ΣΕΓΑΣ και την ΕΑΣ-ΣΕΓΑΣ Κρήτης για τη συνεργασία, καθώς  και όλους τους φορείς που στηρίζουν τον αγώνα. Στους χιλιάδες συμμετέχοντες ευχόμαστε κάθε επιτυχία, με τη βεβαιότητα ότι και φέτος θα απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του RUN GREECE».

 

 

Οι εγγραφές  συνεχίζονται  καθημερινά:

 

  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ: Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου (1ος όροφος)

Από Δευτέρα μέχρι  Παρασκευή 09.30 – 14.00

 

  • ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Γραφείο Εθελοντισμού – Κυδωνίας 19 – Ισόγειο

Από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή  09.00 – 13.00

 

  • ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ SUPERMARKET ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ:
  • Λεβηνου & Θερίσου –  Ηράκλειο
  • Κορωναίου 7 – Ηράκλειο
  • Μαυσώλου και Ηροδότου – Αλικαρνασσός
  • Ούλαφ Πάλμε 83 – Ηράκλειο
  • Ξυλούρη& Εμμ Μπαντουβά -Πατέλες
  • Ισαύρων & Σοφ. Βενιζέλου – Παραλιακή Ηράκλειο
  • Κρασαδάκη & Κασομούλη,  Δελαπόρτα –  Άγιος Ιωάννης Ηράκλειο
  • Γάζι

 

  • ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ: ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ (Θύρα 9)και ΠΑΤΕΛΕΣ: Γραμματείες Γυμναστηρίων: Από Δευτέρα μέχρι  Παρασκευή 09.00 – 21.00

και Σάββατο 09.00 – 16.00

 

  • Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΚΡΗΤΗΣ: Ε.Α.Κ.Η. (Στάδιο Ελευθερίας)

Από Δευτέρα μέχρι  Παρασκευή 09.30 – 13.30

  • ΓΡΑΦΕΙΑ Ο.Φ.Η.: Ε.Α.Κ.Η. (Στάδιο Ελευθερίας)

Από Δευτέρα μέχρι  Παρασκευή 16.00 – 19.00

  • ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΥΛ. ΜΑΡΑΘ. ΚΡΗΤΗΣ.: Ε.Α.Κ.Η. (Στάδιο Ελευθερίας)

Δευτέρα – Τετάρτη  και Παρασκευή 16.30 – 18.00

  • Οι εγγραφές γίνονται και ηλεκτρονικά μέχρι την Τρίτη 2 Απριλίου μέσα  από την ιστοσελίδα της διοργάνωσηςwww.rungreece.gr.

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ