Καμπανάκι … για το νερό στο Μαλεβίζι – Τι ζητά η ΔΕΥΑΜ από τους καταναλωτές

Petite Perle 300×250

Προληπτικό σήμα κινδύνου για τις δύσκολες μέρες που έρχονται εκπέμπει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μαλεβιζίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε κάνει λόγο για ορθολογική χρήση του νερού και καλεί τους δημότες – καταναλωτές να μείωση την χρήση του στο ελάχιστο δυνατό.

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Διευθυντή της Επιχείρησης Γιώργο Κουγιουμουτζάκη αναφέρει:

"Διανύουμε το δεύτερο, κατά σειρά ξηρό υδρολογικό έτος, με ήδη σημαντικές επιπτώσεις τόσο στα υπόγεια όσο και στα επιφανειακά ύδατα του νησιού μας. Λόγω της ανομβρίας και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών την χρονιά που πέρασε, παρατηρήθηκε  χαμηλή στάθμη των πηγών και των γεωτρήσεων που είχε ως αποτέλεσμα κάποιες από αυτές να τεθούν εκτός λειτουργίας την προηγούμενη θερινή σεζόν.

Ενόψει της φετινής θερινής σεζόν και καθώς ο κίνδυνος λειψυδρίας στο νησί είναι έντονος με την ανομβρία και τις υψηλές θερμοκρασίες να συνεχίζονται για άλλη μια χρονιά, η ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίσει την ομαλή υδροδότηση όλων των οικισμών του Δήμου μας.

Με την παρούσα ανακοίνωση καλούμε όλους τους καταναλωτές να μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό την κατανάλωση νερού και να το χρησιμοποιούν με ορθολογικό τρόπο για οικιακή χρήση αποκλειστικά και μόνο.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και έχουμε ευθύνη να το διαχειριζόμαστε σωστά και να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για την εξοικονόμησή του. Οι δημότες παρακαλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν την αλόγιστη χρήση νερού ανθρώπινης κατανάλωσης από το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου, σε ποτίσματα κήπων, πλύσιμο κοινόχρηστων χώρων κλπ."

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ