Σε σχολεία της Αθήνας θα ταξιδέψει ο «Κάστορας» με την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης

Petite Perle 300×250

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα πρόληψης που εφαρμόζει η Περιφέρεια Κρήτης για τη διατήρηση και την προαγωγή της στοματικής υγείας των παιδιών, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε στα γραφεία της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας  Θανάση Δεβλιώτη και τον Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου Γιάννη Σμπώκο. 

Αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα του προγράμματος και καθώς η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) επέλεξε τον «Κάστορα» ως κεντρικό χαρακτήρα της καμπάνιας ενημέρωσης για τη διατήρηση της στοματικής υγείας με τίτλο «ένα χαρούμενο στόμα είναι ένα χαρούμενο σώμα», ο Θανάσης Δεβλιώτης πρότεινε στον Γιώργο Πιτσούλη την συνδιοργάνωση διήμερης δράσης στην Αθήνα ώστε τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί της Αττικής να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το παιδικό θεατρικό έργο. 

Πρόκειται για παραγωγή της Περιφέρειας Κρήτης σε σκηνοθεσία Κατερίνας Λουδιανού με τίτλο «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας» που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου  παραμυθιού της Ειρήνης Ανδρουλάκη. Επίσης τα παιδιά θα εξεταστούν στην Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης που είναι διακοσμημένη με τις τρισδιάστατες γραφικές απεικονίσεις, εμπνευσμένες από το παιδικό παραμύθι της «Ο Γιατρός ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Δεβλιώτης ανέφερε: «στο πλαίσιο του "Έτους Στοματικής Υγείας 2024" η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα συνεργαστεί στενά με την Περιφέρεια Κρήτης για την προαγωγή της στοματικής υγείας. Θεωρούμε ότι η πολύχρονη προσπάθεια που έχει καταβάλει η Περιφέρεια Κρήτης, με τις πολλές και ποικίλες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Γιώργος Πιτσούλης, για τη διάδοση των μηνυμάτων της σημασίας της στοματικής υγείας και της διατήρησής της είναι πρότυπο δράσεων για την ευαισθητοποίηση στην πρόληψη. Το σύνολο των πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Κρήτης αποτελεί την ιδανική προσέγγιση και στήριξη της ιδέας της ευαισθητοποίησης στην πρόληψη από την πλευρά της Πολιτείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας επιβεβαιώνοντας στον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κρήτης ότι η θεατρική παράσταση αποτελεί μία καινοτόμα δράση με σημαντική διδακτική αξία, του πρότεινε να βιντεοσκοπηθεί η παράσταση και στο πλαίσιο διάχυσης των καλών πρακτικών να προβληθεί δωρεάν σε όλα τα σχόλια της χώρας.  

Ο κ. Πιτσούλης αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας για τη συνεργασία, το σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών δράσεων ανέφερε: «η διατήρηση της στοματικής υγείας είναι ιδιαίτερα σημαντική και οι βάσεις της πρέπει να τίθενται από την παιδική ηλικία. Αυτή είναι η αιτία που η Περιφέρεια Κρήτης σχεδίασε και υλοποιεί το πρωτοποριακό πρόγραμμα δράσεων στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». 

Παράλληλα επεσήμανε ότι «αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για την Περιφέρεια Κρήτης, που η Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία (FDI) επέλεξε τον Κάστορα ως κεντρικό χαρακτήρα της καμπάνιας ενημέρωσής της "ένα χαρούμενο στόμα είναι ένα χαρούμενο σώμα"». Κλείνοντας ο κ. Πιτσούλης, ευχαρίστησε θερμά για την πολύτιμη συνεργασία και τον παριστάμενο πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Σμπώκο, ο οποίος από την πλευρά του τόνισε τη σημαντικότητα του σπουδαίου προγράμματος πρόληψης της Περιφέρειας Κρήτης. Ο κ. Σμπώκος πρόσθεσε, ότι ο σύλλογος συμμετέχει και στηρίζει τις δράσεις της Περιφέρειας και η συνεργασία αυτή έχει μεγάλη αποδοχή στο νησί.   

 

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ