52χρονη μητέρα από την Κρήτη "χάρισε" ζωή σε επτά άτομα – Η γενναία απόφαση της δωρεάς οργάνων από την οικογένεια

Petite Perle 300×250

Δώρα ζωής σε επτά συνανθρώπους μας έκανε μια 52χρονη γυναίκα από το Ηράκλειο, μετά τη γενναία απόφαση της οικογένειας της να προχωρήσει σε δωρεά οργάνων όταν οι γιατροί ανακοίνωσαν ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Η γυναίκα, μητέρα τριων παιδιών, νοσηλευόταν στο Βενιζέλειο με εγκεφαλική αιμορραγία συνέπεια ανευρύσματος.

Σε σχετική ανακοίνωση του Βενιζελείου αναφέρεται:

"Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων που προσφέρθηκαν από 52χρονη δότρια, τα ξημερώματα της Τρίτης 02/04/2024. Η δότρια νοσηλευόταν στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου όπου και διαγνώστηκε ο εγκεφαλικός της θάνατος.
Η Διοίκηση του Γ.Ν. « ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ» εκφράζει τα θερμότερα συλλυπητήρια στην οικογένεια της και ευχαριστεί για την μεγαλοψυχία της να προσφέρει ζωή, μέσα από τη δωρεά οργάνων, σε συνανθρώπους μας.
Ευχαριστεί επίσης το προσωπικό της ΜΕΘ, το Αναισθησιολογικό Τμήμα, την ομάδα του Χειρουργείου για την άριστη συνεργασία και πραγματοποίηση όλων των διαδικασιών της δωρεάς οργάνων, καθώς και τις Χειρουργικές ομάδες του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού  Κέντρου για την αφαίρεση των πνευμόνων, του Ευαγγελισμού για την αφαίρεση των νεφρών, του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την αφαίρεση του ήπατος και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου(ΠΑΓΝΗ) για την αφαίρεση των κερατοειδών.
Ο γενικός συντονισμός έγινε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) , της ομάδας διαχείρισης δωρεάς οργάνων του νοσοκομείου και της τοπικής συντονίστριας μεταμοσχεύσεων Ηρακλείου".

Οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί η δωρεά των οργάνων διήρκησε όλο το βράδυ προκειμένου να φτάσουν έγκαιρα στους δότες που μεταφέρθηκαν σε τέσσερα διαφορετικά Νοσοκομείο.

Η 52χρονη γυναίκα δώρισε τους πνεύμονες, το ήπαρ, τα νεφρά που δόθηκαν σε επτά διαφορετικά άτομα.

Οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στο Ωνάσειο, το ήπαρ στο Ιπποκράτειο, οι νεφροί στον Ευαγγελισμό και οι κερατοειδείς στο ΠΑΓΝΗ.

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ