Γέννησε δίδυμα με διαφορά… 22 ημερών

Petite Perle 300×250

Μία μητέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο γέννησε δίδυμα με διαφορά 22 ημερών σε διαφορετικά νοσοκομεία, μπερδεύοντας την επιστημονική κοινότητα κι όχι μόνο.

Η Ντόιλ έμεινε έγκυος στα δίδυμα τον Οκτώβριο του 2020, υπενθυμίζοντας ότι όλες οι εξετάσεις ήταν φυσιολογικές και δεν είχε καμία επιπλοκή μέχρι που ένιωσε πόνους τοκετού στις 15 Μαρτίου 2021.

«Είχα επίγνωση όλων των κινδύνων που συνεπάγεται η απόκτηση διδύμων. Πλήρωσα ακόμη και για ιδιωτικά ραντεβού επειδή ανησυχούσα τόσο για τις επιπλοκές», είπε. «Όταν έκλεισα τις 22,5 εβδομάδες, κυριολεκτικά, ήμουν στο κρεβάτι και είχα τον χειρότερο πόνο της ζωής μου. Δεν ήμουν σίγουρη τι συνέβαινε, έτσι πήγα στην τουαλέτα και τα νερά μου έσπασαν».

Η Ντόιλ μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και παρέμεινε επί 5 μέρες.
Στις 20 Μαρτίου γέννησε το πρώτο μωρό, 17 εβδομάδες νωρίτερα από τον προγραμματισμένο τοκετό. Το μωρό γεννήθηκε νεκρό με τους γιατρούς να υποθέτουν ότι η αιτία μπορεί να ήταν ένας θρόμβος αίματος στον πλακούντα.

Οι γιατροί ωστόσο περίμεναν να συνεχιστεί η διαδικασία του τοκετού και για το δεύτερο παιδί, ωστόσο παρά την αναμονή, οι συσπάσεις σταμάτησαν και η μητέρα επέστρεψε στο σπίτι της με εντολή των γιατρών.

Άρχισε να κλείνει ραντεβού με άλλον γιατρό και υποβολλόταν τακτικά σε εξετάσεις στο μεταξύ.

Στις 11 Απριλίου, δηλαδή 22 ημέρες αργότερα, γεννήθηκε με καισαρική το δεύτερο από τα δίδυμα.

Το δύο ετών σήμερα παιδί, που λόγω της πρόωρης γέννησής του παρουσίασε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης μιας τρύπας στην καρδιά του και αμφιβληστροειδοπάθειας, κατάφερε να επιβιώσει.

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ