Παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός του Αναπτυξιακού Προγράμματος «Δαίδαλος» στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου συμμετείχε το απόγευμα της Τρίτης στη διαβούλευση για το σχεδιασμό του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος «Δαίδαλος», που αφορά στην ευρύτερη περιοχή του νέου αεροδρομίου Καστελίου.

Στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου, με επικεφαλής το Γενικό Διευθυντή της, Γιώργο Μαυρογιάννη, βρέθηκαν στην αίθουσα «Αντώνιος Βορεάδης» του Δήμου στο Τζερμιάδων, όπου και ανέλυσαν τα δεδομένα του σχεδιαζόμενου προγράμματος.

«Ζητούμενο του « Δαίδαλος» είναι η υποστήριξη των δήμων Μινώα Πεδιάδας, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου, Βιάννου και Αρχανών Αστερουσίων που βρίσκονται σε άμεση σχέση, λόγω γειτνίασης, με το νέο Διεθνή Αερολιμένα»

Κονδύλιο ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ θα τεθεί στη διάθεση αυτών των δήμων καλύπτοντας τις ανάγκες τους σε αναπτυξιακά έργα.

Από το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου Γιώργο Αθανασάκη τέθηκαν υπόψιν των στελεχών της Αναπτυξιακής οι βασικές προτεραιότητες σε έργα που έχει ανάγκη η περιοχή με έμφαση στο οδικό δίκτυο, το αποχετευτικό, την ύδρευση και άρδευση, την αποκατάσταση σχολικών κτιρίων και τις αναπλάσεις.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασάκης, «Κάθε πηγή οικονομικής στήριξης του Δήμου και του προγράμματος έργων που έχει αναλάβει να φέρει σε πέρας είναι ευπρόσδεκτη. Με  σωστό προγραμματισμό και οργάνωση δεν θα χαθεί ούτε ευρώ από το εγκαταλελειμένο εδώ και χρόνια, σε επίπεδο μικρών και μεγάλων έργων, Οροπέδιο Λασιθίου».

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ