Επιστημονικές λύσεις για τα έντομα εχθρούς παρουσιάστηκαν σε εσπερίδα στην Τύλισο

Petite Perle 300×250

Μια εσπερίδα η οποία δεν περιορίστηκε στις επιστημονικές παρουσιάσεις αλλά έδωσε και προτάσεις για την αντιμετώπιση εντομολογικών εχθρών που εκδηλώνονται ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής πραγματοποιήθηκε απόψε στην Δημοτική Πινακοθήκη Τυλίσου.

Στην Εσπερίδα παρουσιάστηκαν οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε διάφορα έντομα με έμφαση στο δάκο της ελιάς, στη μύγα Μεσογείου που προσβάλει όλα τα φρούτα, στον αλευρώδη των Εσπεριδοειδών, την πιτυοκάμπη των πεύκων κ.α, καθώς και εξειδικευμένες παρουσιάσεις για το σκαθάρι της μουριάς, την πιτυοκάμπη των πεύκων, το έντομο Lymantria dispar που προσβάλει δασικά δέντρα και θα παρουσιαστούν διάφορες παγίδες για επιβλαβή έντομα από εξαιρετικούς επιστήμονες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εσπερίδα συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Μαλεβιζίου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην συνεδριακή αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, στην Τύλισο.

Μάλιστα την ενημερωτική εκδήλωση άνοιξε  με ομιλία του ο γεωπόνος του Δήμου Μαλεβιζίου Παύλος Μαυρικάκης, ο οποίος θα αναφερθεί στις ενδείξεις της κλιματικής αλλαγής, σε διάφορες εντομολογικές προσβολές.

Ο κ. Χρήστος Αθανασίου από το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, μίλησε  αναλυτικά για τους ελέγχους και την αντιμετώπιση του Thaumetopoea pityocampa, όπως ονομάζεται επιστημονικά η κάμπια των πεύκων.

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ