ΚΚΕ: Συνεχιζόμενη η υποβάθμιση και εμπορευματοποίηση των νοσοκομείων του Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

"Η κυβέρνηση της ΝΔ, ρημάζει ότι έχει μείνει όρθιο από το δημόσιο σύστημα υγείας, υλοποιώντας την πολιτική που θέλει την υγεία εμπόρευμα για λίγους. Την ώρα που πρώτο μέλημα της είναι να λειτουργήσουν τα επί πληρωμή απογευματινά χειρουργεία,διοργανώνοντας φιέστες και φωτογραφίσεις, οι δημόσιες δομές υγείας του νομού μας καταρρέουν η μια πίσω από την άλλη" αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου, του ΚΚΕ.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Μόλις πέντε μήνες μετά τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις του λαού του Ηράκλειου και τέσσερις μήνες τη κάθοδο του τότε υπουργού υγείας Χρυσοχοΐδη, το Γ.Ν. Βενιζέλειο βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. Αφού η Κυβέρνηση προχώρησε σε πρόχειρα μπαλώματα αντί να προβεί σε κατεπείγουσες προσλήψεις του προσωπικού που απαιτείται.
Στο ίδιο έργο θεατές βρισκόμαστε και για τη Παιδοψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ – τη μοναδική στο νησί- η όποια παρ' όλες τις υπεράνθρωπες προσπάθειές του προσωπικού της για να λειτουργήσει, κλείνει λόγω υποστελέχωσης.
Η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι ίδιοι οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία και στην δημόσια υγεία δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Αποτελεί συνέχεια μιας συνειδητής πολιτικής επιλογής που εφαρμόζουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και της ΕΕ τα τελευταία χρόνια και θεωρεί την υγεία από τη μία κόστος για το κράτος και από την άλλη κερδοφόρα μπίζνα για τους κλινικάρχες. Αυτό το κόστος προσπαθούν να το φορτώσουν στις πλάτες των ασθενών, από την μία υποβαθμίζοντας και διαλύοντας το δημόσιο σύστημα υγείας και την κοινωνική ασφάλιση και από την άλλη αφήνοντας χώρο στους κλινικάρχες και τους εμπόρους της υγείας να επενδύσουν στον πόνο των ασθενών ενισχύοντας την εμπορευματική λειτουργία των ίδιων δημόσιων νοσοκομείων.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Ηρακλείου να μη δεχτεί ως «κανονικότητα» την αναστολή λειτουργίας της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ, τη νπαράδοση του Γ.Ν. Βενιζελείου τμήμα-τμήμα σε ιδιώτες εργολάβους ή την υποβάθμιση του σε Κέντρο Υγείας. Καλεί τους υγειονομικούς και τον λαό να συσπειρωθούν στα σωματεία τους να μην επιτρέψουν άλλο την υποβάθμιση του συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού. Τώρα πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλον τον λαό και για πραγματική ενίσχυση του ΕΣΥ.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ