Ξεκινά η αναστήλωση του ιστορικού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους στον Κρουσώνα

Το σημαντικό αυτό έργο πήρε τελικά την έγκριση για δημοπράτηση μέσα στην άνοιξη και μάλιστα με ειδικούς όρους , λόγω της ιστορικότητας του μνημείου

Petite Perle 300×250

Εγκρίθηκε από το Τεχνικό Συμβούλιο Κατασκευών του Υπουργείου Υποδομών η δημοπράτηση και μάλιστα με ειδικούς ορούς του έργου αναστήλωσης του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπου στον Κρουσώνα.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Το σημαντικό αυτό έργο έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ, καθώς από τις 25 του Σεπτέμβρη έχει υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπου Κρουσώνα, της Περιφέρειας Κρήτης και του Υπουργείου Πολιτισμού για την αποκατάσταση και ανάδειξη αυτού του ιστορικού Ναού.

Την σχετική έγκριση από το Τεχνικό Συμβούλιο Κατασκευών για το έργο με ειδικούς όρους, πήρε χθες ( Τετάρτη 3 Απριλίου ) ο Κρουσανιώτης Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε Κώστας Φασουλάκης που είχε αναλάβει να τρέξει το σημαντικό αυτό έργο στο μεγάλο κεφαλοχώρι του Μαλεβιζίου. Οι ειδικοί όροι απαιτήθηκαν για το εν λόγο έργο, καθώς ο Ναός του Αγίου Χαραλάμπου αποτελεί μνημείο ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας.


Η ιστορικότητα του μνημείου, μάλιστα , απαιτεί τη συμμετοχή στο κατασκευαστικό μέρος, εξειδικευμένων επιστημόνων, αλλά και εργολάβων με γνώση στο αντικείμενο της συντήρησης τέτοιων μνημείων. Παράλληλα έχουν προβλεφθεί να γίνουν και έργα συντήρησης του τέμπλου και των εικόνων τα ου Ναού, ενώ σχεδιάζεται να λειτουργήσει εντός του Ναού και εκθεσιακός χώρος με ιστορικά κειμήλια.

Θυμίζουμε πως το έργο με διασφαλισμένη την χρηματοδότηση του, έγινε αντικείμενο συζήτησης τον Φεβρουάριο που μας πέρασε, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους. Με αφορμή την αναφορά του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου , ο οποίος κάλεσε δημόσια τον Κώστα Φασουλάκη να τρέξει το έργο, απειλώντας χαριτολογώντας και με τον χιούμορ που τον διακρίνει να μην ξαναπάει στον Κρουσώνα αν δεν προχωρήσει η Αναστήλωση του ιστορικού Ναού.

Ο κ. Φασουλάκης είχε διευκρινίσει τότε πως, η όποια καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών ήταν απολύτως δικαιολογημένη, λόγω της διεκδίκησης κατασκευής του έργου με ειδικούς όρους. Έτσι το επόμενο βήμα είναι η δημοπράτηση το αμέσως επόμενο διάστημα μέσα στην άνοιξη!

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ