Αυτοί είναι οι Κρητικοί του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν μια θέση στο ευρωψηφοδέλτιο

Petite Perle 300×250

Εφτά τελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από την Κρήτη , στην πλειοψηφία τους γυναίκες, μετέχουν στην μακρά λίστα των υποψηφίων, που θα λάβουν μέρος στις προκριματικές εκλογές του κόμματος για την ανάδειξη των υποψηφίων που θα πλαισιώσουν το Ευρωψηφοδέλτιο.

Πρόσφατα στην λίστα προστέθηκε η γνωστή εκπαιδευτικός Μαρία Καλουδιώτη η οποία χθες συνόδευσε στην περιοδεία του στα Χανιά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασελάκη, μαζί με τους συνυποψήφιους της Γκαραντσίνη Τζιαν Αντρέα Πάολο, Μαρία Τζωρακάκη και Βασίλη Κασσελάκη, που μετέχουν σ' αυτήν την πρωτόγνωρη διαδικασία που αποφάσισε να υιοθετήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την συγκρότηση της ευρωλίστας. Την ομάδα των επτά της Κρήτης συμπληρώνουν οι Ειρήνη Βότση, Ευφροσύνη Θεοδωρουλάκη και Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

Ποιοι είναι όμως οι υποψήφιοι από την Κρήτη που θα διεκδικήσουν την συμμέτοχη τους στην ευρωλίστα ;
Οι ίδιοι παρουσιάζουν ένα σύντομο βιογραφικό τους στο παρακάτω σύνδεσμο ( δείτε εδώ )

Καλουδιώτη Μαρία
Εκπαιδευτικός


Γεννήθηκα στον Μαραθιά Αιτωλοακαρνανίας, αποφοίτησα από το Λύκειο Ναυπάκτου.
Σπουδές, Εκπαίδευση, Χόμπι: Τ.Ε.Φ.Α.Α Αθήνας & Μεταπτυχιακό στις Αθλητικές σπουδές: Κοινωνιολογία – Ιστορία – Ανθρωπολογία. Θέατρο, χορός .
Ζω στο Ηράκλειο της Κρήτης, παντρεμένη με το Μανόλη Μανωλάκη Καθηγητή Φυσικής Αγωγής. Έχουμε μια κόρη .
• Καθηγήτρια, σε σχολεία του νομού Ηρακλείου & 2003-2023 διετέλεσα διευθύντρια του Καλλιτεχνικού σχολείου Ηρακλείου.
• Παράγοντας του βόλεϊ σε τοπικό και Πανελλήνιο επίπεδο. Πρόεδρος του σωματείου ΑΘΛ.Ε.Σ.Η. Μέλος ΔΣ της Ε.Ο.ΠΕ .
• 2014-2023, Δημοτική σύμβουλος Ηρακλείου.
• 2015 – 2019, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Ε.Α.Κ.Η.
• Στην Αριστερά από τα φοιτητικά χρόνια έως σήμερα.

Garancini (Γκαραντσίνι) Gian Andrea Paolo (Τζιαν Αντρέα Πάολο)
Σύμβουλος & Εμπειρογνόμωνας Ευρωπαϊκών Πολιτικών και προγραμμάτων


Σπουδές
• Ευρωπαϊκό Σχολείο Βαρέζε,
• Σχολή Διεθνών και Διπλωματικών Σχέσεων, Πανεπιστήμιο της Τεργέστης.
Εργασία (1994-2008 Βρυξέλλες)
• Υπότροφος και κοινοβουλευτικός βοηθός στην Ευρωβουλή,
• Συντονιστής των Ιταλικών Περιφερειών,
• Υπεύθυνος του Γραφείου Αντιπροσωπίας της Ιταλικής Κυβέρνησης.

Εργασία (σήμερα)
• ICC Lead Expert της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,
• Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Πολιτικών και Προγραμμάτων,
• Ιδρυτικό μέλος ΚΟΙΝΣΕΠ «3win Action»,
• Μουσικός
Τοπική Αυτοδιοίκηση (2014-2019)
• Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου,
• Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επικοινωνίας,
• Προέδρος του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων,
• Μέλος ΓΣ της ΚΕΔΕ.

Γλώσσες
• Ιταλικά, Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά

Πατέρας δύο κορών, μέλος ΝΕ Ηρακλείου

Παπαδόπουλος Παναγιώτης
Μοριακός Βιολόγος και Γενετιστής


Ονομάζομαι Παναγιώτης Παπαδόπουλος, είμαι 29 ετών και κατάγομαι από την ακριτική Αλεξανδρούπολη, όπου μεγάλωσα και σπούδασα. Είμαι Μοριακός Βιολόγος και Γενετιστής, ιδιότητα η οποία τα τελευταία 2 έτη με έφερε στο Ηράκλειο Κρήτης, και συγκεκριμένα στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Έχοντας υπηρετήσει την επιστήμη από πλήθος διαφορετικών θέσεων ανά τα χρόνια (ερευνητικός, κλινικός και εκπαιδευτικός κλάδος) και σε διάφορα μέρη του πλανήτη, δηλώνω υπέρμαχος της καινοτομίας και της προόδου, καθώς και της καλλιέργειας μιας κουλτούρας εύρεσης λύσεων.

Τζωρακάκη Μαρία
Συντηρήτρια Έργων Τέχνης


Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Ηράκλειο Κρήτης (Δαφνές), όπου συμμετείχα από τα μαθητικά μου χρόνια στους κοινωνικούς αγώνες.
Σπούδασα και κατοικώ πλέον μόνιμα στην Αθήνα. Αποφοίτησα από τη Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του ΠΑΔΑ, όπου ανέπτυξα έντονη συνδικαλιστική και καλλιτεχνική δράση ως εκλεγμένο μέλος του φοιτητικού μου συλλόγου.
Σήμερα είμαι τελειόφοιτη μεταπτυχιακή φοιτήτρια Μουσειολογίας στο ΕΚΠΑ και εργάζομαι ιδιωτικά ως Συντηρήτρια Έργων Τέχνης. Παράλληλα, είμαι μέλος του ΣΣΑΕΤΤΕ (Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων & Έργων Τέχνης Τρ.Εκπαίδευσης), παρουσιάστρια του Video Podcast "youth talks" και γραμματέας της οργάνωσης μελών της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα.
Φιλοδοξώ να εκφράσω και να εκπροσωπήσω σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόσο τους ανθρώπους της Κρήτης και τις ανάγκες τους αλλά και τη νέα γενιά και τον πολιτισμό που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας για να προοδεύσει!

Βότση Ειρήνη
Νηπιαγωγός


Ονομάζομαι Ειρήνη Βότση είμαι 32 χρονών και είμαι απόφοιτη του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών (2010-2014).
Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου εργάστηκα και συνεχίζω να εργάζομαι ως σήμερα στο χώρο της προσχολικής εκπαίδευσης τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα (αναπληρώτρια νηπιαγωγός για δύο συνεχόμενα έτη). Η περιέργεια μου και η ανάγκη αυτοβελτίωσης μου με έφερε το τελευταίο 1 μιση χρόνο στο Μόναχο της Γερμανίας όπου ζω και εργάζομαι σε ιδιωτικό φορέα προσχολικής αγωγής.
Παράλληλα με την εργασιακή μου απασχόληση αποφοίτησα από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (2017-2020) Επιστήμες της Εκπαίδευσης.
Όλα τα χρόνια των σπουδών μου και της εργασιακής μου δραστηριότητας αντιλήφθηκα και συνεχίζω να αντιλαμβάνομαι πως η δημοκρατία και η εκπαίδευση ιδίως η προσχολική είναι 2 έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους. Δύο έννοιες και αξίες που χρειάζονται συνεχώς προσπάθεια για να διατηρηθούν και να προστατεύονται από την πολιτεία. Δυστυχώς η προσχολική αγωγή αποτελεί έναν από τους χώρους της εκπαίδευσης που συνεχώς -ιδιαίτερα από την έναρξη της κρίσης του 2010- συνεχώς υποβαθμίζεται και απαξιώνεται.
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ιδίως ζητήματα που αφορούν την εκπαίδευση, τα δικαιώματα και την ενίσχυση της δημοκρατίας αποτελούν τα βασικότερα κίνητρα μου γι αυτή μου την υποψηφιότητα.

Θεοδωρουλάκη Ευφροσύνη
Φαρμακοποιός


Ονομάζομαι Θεοδωρουλάκη Ευφροσύνη κι είμαι πτυχιούχος φαρμακοποιός του πανεπιστημίου της Craiova . Έχω εργαστεί ως υπεύθυνη φαρμακοποιός σε φαρμακεία κι αυτή τη στιγμή εργάζομαι ως υπεύθυνη φαρμακοποιός κι υπεύθυνη του τμήματος ποιότητας σε μεγάλη φαρμακαποθήκη. Παράλληλα, βρίσκομαι στο πρώτο έτος του δεύτερου προπτυχιακού μου στο ΕΚΠΑ στο τμήμα « Πολιτικής επιστήμης & Δημόσιας Διοίκησης». Επέλεξα αυτή την κατεύθυνση καθώς μου δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσω το ενδιαφέρον μου για τα κοινά με το αντικείμενο των σπουδών μου έτσι ώστε να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον παραμελημένο πλέον τομέα της υγείας.

Κασσελάκης Βασίλειος
Ιατρός


Με λένε Βασιλη, γεννήθηκα στο χωριό Σκινές, Χανίων. Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, φοιτησα στα σχολεία της περιοχής. Μια σχολική διαδρομή που χαρακτηρίζεται από αριστεία,μαθητικές διακρίσεις ,δράσεις και πρωτοβουλίες. Έπειτα πήρα την απόφαση να ακολουθήσω το μονοπάτι της ιατρικης- επιστήμης η οποία ορίζει στο κέντρο της τον άνθρωπο και ως αυτοσκοπό της να τον υπηρετεί-. Παρακολούθησα τις διαλέξεις στο ιστορικό
πανεπιστήμιο LA SAPIENZA UNIVERSITA DI ROMA και στο οποίο μετά την παρουσίαση της πτυχιακής μου εργασίας αποφοίτησα με τελικό βαθμό 110/110. Μια πανεπιστημιακή διαδρομή γεμάτη γνώση αλλά και πολιτικής ζύμωσης μέσα από δράσεις, εκδηλώσεις, τριβής με τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ