Στις 15 Απριλίου η δίκη για την κομπίνα στο Μηχανολογικό

Petite Perle 300×250

Τέσσερις στο εδώλιο για συνέργεια σε απάτη σε βάρος του δημοσίου, συνέργεια σε πλαστογραφία και για παράβαση καθήκοντος

Στην κρίση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης θα τεθούν στις 15 Απριλίου τέσσερις Kρητικοί – τρεις άνδρες και μία γυναίκα- για την υπόθεση της περίφημης κομπίνας στο Μηχανολογικό της Περιφέρειας Κρήτης που φέρεται να είχε στηθεί κυρίως με την εμπλοκή γραφείου διεκπεραίωσης. Για την απάτη, το μέγεθος της οποίας υπολογίζεται άνω των 800.000 ευρώ, ήδη έχουν πάρει το δρόμο της φυλακής δύο αδέρφια, τα οποία μετά από αδιέξοδες πολύμηνες συζητήσεις εξωδικαστικού συμβιβασμού, αποφάσισαν να καταφύγουν στη διαδικασία της ποινής διαπραγμάτευσης.

Τον Φεβρουάριο του 2023, το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης  επικύρωσε την προτεινόμενη ποινή της εισαγγελέως και έτσι τους επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης έξι ετών. Μάλιστα  οι κατηγορούμενοι  κατέθεσαν στο Ταμείο Παρακαταθηκών μέρος του ποσού (ήτοι 200.000 ευρώ), όπως φέρεται να τους ζητήθηκε από την εισαγγελική Αρχή ως ένδειξη έμπρακτης μεταμέλειας.

Στις 15 Απριλίου, δηλαδή σε λίγες ημέρες, θα εκδικαστεί η υπόθεση για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα, δηλαδή τον πατέρα των δύο αδερφών, ο οποίος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του,  και τρείς ακόμα κατηγορούμενους, μία γυναίκα και δύο άνδρες.

Οι κατηγορίες είναι για συνέργεια σε απάτη σε βάρος του δημοσίου, για συνέργεια σε πλαστογραφία και για παράβαση καθήκοντος.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ