Αλεξανδρούπολη: Παιδαγωγός έκλεινε 3χρονα σε αποθήκη για να είναι πιο ήσυχα

Petite Perle 300×250

Παιδαγωγός στην Αλεξανδρούπολη έκλεινε τα παιδιά σε αποθήκη της τάξης για να τα τιμωρήσει.

Πριν από λίγες μέρες, 3χρονη έπαιζε με τον πατέρα της και του είπε «θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Όταν εκείνος τη ρώτησε πώς της ήρθε, το παιδί απάντησε πως «Έτσι μας κάνει η κυρία».

Την επόμενη μέρα πήγαν στον παιδικό σταθμό για να μιλήσουν με την παιδαγωγό, η οποία  το επιβεβαίωσε λέγοντας ότι τα παιδιά μπαίνουν στον συγκεκριμένο χώρο για να «ηρεμήσουν», αναφέρει το e-evros.gr.

Όντας σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσαν τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη, ο οποίος δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξει συγκάλυψη και η συγκεκριμένη δασκάλα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντα της, όπως και έγινε.

Όταν ενημερώθηκαν και οι άλλοι γονείς, τα παιδιά τους περιέγραψαν τα όσα είχαν ζήσει. Κάποια έκαναν λόγο για μια καρέκλα στην οποία τα έδενε, κάποια για ένα σύρτη που τον άκουγαν να κλείνει όταν τα έβαζε στο αποθηκάκι και άλλα εκδήλωσαν περίεργες συμπεριφορές που μέχρι τώρα οι γονείς δεν μπορούσαν να εξηγήσουν.

Οι γονείς συναντήθηκαν με νομικό εκπρόσωπο προκειμένου να κινηθούν νομικά έναντι της δασκάλας, όπως επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλία Δαστερίδη όπου ενημερώθηκαν και οι δύο πλευρές για όλα όσα συνέβησαν.

Τι απαντά η παιδαγωγός

Σε γραπτή της απολογία προς τον δήμαρχο, η παιδαγωγός παραδέχθηκε πως έβαζε τα παιδιά στο συγκεκριμένο χώρο κάνοντας λόγο για «δωμάτιο αποσυμπίεσης».

Και οι δύο δασκάλες οι οποίες βρίσκονταν στο συγκεκριμένο τμήμα απομακρύνθηκαν από το σχολείο αν και για τη δεύτερη οι περισσότεροι γονείς κάνουν λόγο για μια εξαιρετική παιδαγωγό βγάζοντας την από το «κάδρο».

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ