Ιεράπετρα: Φωτιά κοντά στον οικισμό Μαύρος Κόλυμπος

Petite Perle 300×250

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο που ξεκίνησε κοντά στα Σχινοκάψαλα βόρεια του παραθαλάσσιου οικισμού του Μαύρου Κόλυμπου στο Δήμο Ιεράπετρας.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με τους ανέμους να είναι ιδιαίτερα ισχυροί και να δυσκολεύουν πολύ την κατάσβεση.

Λίγο πριν τις 10 οι φλόγες άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου με ένα σπίτι ήδη να έχει αρχίσει να καίγεται και έτσι από πλευράς Δήμου Ιεράπετρας έχει δοθεί η οδηγία να εκκενωθεί άμεσα ο οικισμός και ο κόσμος να κινηθεί προς Κουτσουρά.

mavros-kolimpos-w3452-2

Για το λόγο αυτό έχει ενημερωθεί και η υπηρεσία του 112 και απεστάλησαν δύο μήνυματα στις συσκευές κινητών τηλεφώνων με την οδηγία στους κατοίκους των περιοχών Μαύρου Κολύμπου, Αχλιά, Αγιά Φωτιάς και Γαλήνης να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά.

 

Τα άλλα δύο μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασαν το πρωί του Σαββάτου σε άλλες δύο περιοχές της Ιεράπετρας δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο με την πυρκαγιά στις Αμμουδάρες να έχει σβήσει και αυτή στις Μάλες να βρίσκεται υπό έλεγχο.

πηγή:  radiolasithi.gr

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ