Στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Στέφανος Κασσελάκης – Σύσκεψη με φορείς

Petite Perle 300×250

Κασελλάκης: Κατάργηση της προκαταβολής φόρου και του τεκμαρτού εισοδήματος – Ομιλία στις Μοίρες το βράδυ

Με αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, που λίγο μετά τις 11.30 το πρωί έφτασε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου για την προγραμματισμένη σύσκεψη στην αίθουσα Καρούζου με τους φορείς : ΕΒΕΗ, ΟΕΒΕΝΗ, Σύνδεσμος ΒΙΠΕΗ, Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, Ένωση Τουριστικών Καταλυμάτων, Σύλλογος Τουριστικών Πρακτόρων, Μινώα Ενεργειακή Κοινότητα, Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δ. Μινώα "Ελπίδα", Εκπρόσωποι εργαζομένων ΕΚΗ και ΑΔΕΔΥ.

"Είναι χαρά και τιμή μου να ξαναβρίσκομαι στην Κρήτη, την ιδιαίτερη πατρίδα μου, που έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου. Πέρα από τη θέση που έχει στην ιστορία των δημοκρατικών αγώνων της χώρας, αντιμετωπίζει πολλά θέματα παρότι είναι εύρωστο νησί. Με 7% του πληθυσμού συνεισφέρει το 14% στο ΑΕΠ της χώρας, αλλά υπολείπεται η βασική υποδομή που επηρεάζει την καθημερινότητα των πολιτών" – είπε χαρακτηριστικά ο Στ. Κασσελάκης αναφερόμενος στην Κρήτη.

Κατά την εισαγωγή του ο κ. Κασσελάκης μίλησε για το ΕΣΥ, κάνοντας λόγο για "κοροϊδία με νεοφιλελεύθερο περιτύλιγμα", καθώς το 40% για τις δαπάνες υγείας στη χώρα μας προέρχεται από την τσέπη του Έλληνα πολίτη.

Μίλησε και για την απονομή της Δικαιοσύνης που όπως σημείωσε επηρεάζει τη λειτουργία του κράτους,

Για την Οικονομία είπε ότι πρέπει να καταργηθεί ο ΕΦΚ και ο ΦΠΑ στα καύσιμα, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν στην Ελλάδα όπου διυλίζεται πετρέλαιο να πληρώνουμε τόσο ακριβά την βενζίνη.

Για τη φορολογία υπογράμμισε ότι η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έχει υψηλότερη φορολογία από την Ελλάδα, είναι η Σουηδία, για την οποία – τόνισε – όλοι ξέρουμε το ανταποδοτικό κοινωνικό αντιστάθμισμα στη χώρα.

 

κασσελάκης επιμελητήριο Ηράκλειο

Μετά τη σύσκεψη ο Στ. Κασσελάκης θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, ενώ στις 17.30 θα αναχωρήσει για τον Δήμο Φαιστού όπου θα συναντήσει τον Δήμαρχο Γρ. Νικολιδάκη και το βράδυ στις 20.00 θα μιλήσει στις Μοίρες.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των ανοιχτών αγορών" – σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι κατανοεί το "επιχειρείν" και ότι "θα κάνουμε χρηστή διοίκηση της χώρας, με κοινωνικό κράτος, κράτος πρόνοιας, με διαφάνεια απέναντι σε συμπολίτες μας που είναι στα πρόθυρα κοινωνικού αποκλεισμού". Ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι "η δεύτερη χώρα από τον πάτο" σε αγοραστική δύναμη, ενώ για το φορολογικό σύστημα ανέφερε ότι στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος και του τεκμαρτού εισοδήματος, καθώς και η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά.

κασσελάκης επιμελητήριο Ηράκλειο

κασσελάκης επιμελητήριο Ηράκλειο

Πηγή: cretalive.gr

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ