Οι δηλώσεις του Τραϊανού Δέλλα μετά την νίκη με 4-0 επί του ΠΑΣ Γιάννενα

Petite Perle 300×250

Ο έμπειρος τεχνικός των Κρητικών υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου, ότι η δουλειά δε σταματάει εδώ και πάντα ζητούμενο είναι η βελτίωση.

«Το παιχνίδι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μας και βαθμολογικά και ψυχολογικά. Γνωρίζοντας ότι ο ΠΑΣ έρχεται να παίξει τα… ρέστα του, αυτό το κάνει πιο δύσκολο. Έγινε πιο πολύπλοκο γιατί ο αντίπαλος άλλαξε το σχηματισμό του και έπρεπε να μεταφέρουμε πληροφορίες στους παίκτες. Πατήσαμε καλά την μπάλα και είχαμε μια νευρικότητα μετά την αποβολή του αντιπάλου. Το δεύτερο γκολ μας απελευθέρωσε και το δεύτερο ημίχρονο πήγε στη διαχείριση. Το θετικό είναι ότι δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες το αρνητικό είναι ότι δεν τις αξιοποιήσαμε. Η δουλειά δεν σταματάει, έχουμε ένα στόχο που έχουμε βάλει εσωτερικά μεταξύ και θέλουμε να τον πετύχουμε», ανέφερε ο 48χρονος προπονητής και συμπλήρωσε:

«Για τη νέα χρονιά είναι μακρινό να πούμε κάτι τέτοιο. Το τελευταίο διάστημα με τον Γιάννη προσπαθούμε να του μάθουμε μια νέα θέση, γιατί έχει τα χαρακτηριστικά που θέλω εγώ. Δεν είναι εύκολο για αυτόν, όμως έχει τα προσόντα να μάθει πολλά πράγματα. Πρέπει να ξέρουν όλα τα παιδιά τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο και τι πρέπει να κάνουν σε κάθε περίπτωση, ώστε να μην αλλάζει η δομή της ομάδας».

Για τη δουλειά στις προπονήσεις και αυτά που βγαίνουν στο γήπεδο επισήμανε:

«Η χαρά του προπονητή είναι πράγματα που δουλεύεις μέσα στην εβδομάδα να βγαίνουν στο παιχνίδι. Αυτό είναι credit για τους παίκτες, γιατί αφομοιώνουν γρήγορα αυτά που ζητάμε. Δεν αλλάζουμε τα ζητούμενα από παιχνίδι σε παιχνίδι, ώστε αυτό να τους γίνει βίωμα».

Για το ενδεχόμενο δοκιμών και αλλαγών στο σχήμα: «Δεν είναι στα άμεσα σχέδια μου να γίνουν πολλές δοκιμές, όμως θα δοθούν ευκαιρίες στα παιδιά να δείξουν ότι αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Για να δείξει την αξία του ένας παίκτης, πρέπει να μπει σε ένα δομημένο σύνολο. Η σκέψη μου είναι ότι όποιος παίκτης και να μπει δε θα φαίνεται διαφορά. Όλοι πρέπει να είναι ετοιμοπόλεμοι και έτοιμοι, ώστε να βοηθήσουν την ομάδα και μέσα από την ομάδα να πάρουν αυτό που τους αξίζει».

Για το κρητικό στοιχείο στο ρόστερ: «Τα νέα παιδιά που θέλουμε να προωθήσουμε, πρέπει να μπουν σε ομάδα που πατάει καλά στο γήπεδο, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να μη δείξουν αυτό που μπορούν. Το σημαντικό είναι να μπορεί η ομάδα να βοηθήσει αυτά τα παιδιά. Όποιος δείξει ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω, εγώ είμαι εδώ. Οι θέσεις είναι έντεκα, μπορεί να έχω πάρει αποφάσεις που αδίκησαν κάποια παιδιά, όμως ο προπονητής πρέπει να παίρνει αποφάσεις και να είναι σεβαστές».

«Κάθε φορά που η ομάδα δε δέχεται γκολ, αυξάνει τις πιθανότητες να πάρει ένα παιχνίδι. Το μηδέν πίσω είναι το πρωτεύον. Όταν είσαι πίσω ένα γκολ και χρειάζεσαι δύο, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν είναι μόνο η αμυντική λειτουργία, πρέπει να δουλέψεις και την επιθετική, γιατί όταν χρειάζεσαι βαθμούς πρέπει να σκοράρεις. Ακόμη και τις ειδικές συνθήκες, πρέπει να ξέρουμε πως να τις διαχειριζόμαστε».

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Γρηγορίου δεν έκανε καμία δήλωση για το παιχνίδι, προφανώς λόγω της διαιτησίας.

Λακωνικά υπογράμμισε:

«Ελλοχεύει ο κίνδυνος μετά από 20 χρόνια να γίνω γραφικός. Δε θα πω τίποτα, γιατί σέβομαι το ίδιο το ποδόσφαιρο και το αγαπάω παράλληλα. Είμαι εδώ από σεβασμό στην ομάδα μου και σε εσάς και δε θέλω να κάνω καμία άλλη δήλωση».

 

Αθλητικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ