Έκλειψη Ηλίου: Εντυπωσιακές εικόνες σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό

Petite Perle 300×250

κατομμύρια άνθρωποι στη Βόρεια Αμερική είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τη χθες Δευτέρα Απριλίου την ολική έκλειψη Ηλίου που σημειώθηκε.

Το μεξικανικό θέρετρο Μασατλάν στις ακτές του Ειρηνικού ήταν η πρώτη δημοφιλής τοποθεσία παρατήρησης του φαινομένου.

Όπως αποτυπώνεται σε ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ που έσπευσαν στο σημείο, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί κατά μήκος του παραλιακού δρόμου και φορούσαν ειδικά γυαλιά για να παρατηρήσουν την έκλειψη.

eclipsi
Ο Carlos Rodón των New York Yankees παρακολουθεί την έκλειψη Ηλίου από το Yankee Stadium πριν από έναν αγώνα μπέιζμπολ εναντίον των Miami Marlins. | AP Photo/Noah K. Murray

Έκλειψη Ηλίου: Με ειδικά γυαλιά

Να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν προειδοποιήσει όσους ήθελαν να θαυμάσουν το φαινόμενο ότι θα έπρεπε να φορέσουν ειδικά γυαλιά προτού στρέψουν το βλέμμα στον ουρανό, για να αποφύγουν την πρόκληση βλάβης στα μάτια τους.

Πολλοί περίμεναν αναπαυτικά σε ξαπλώστρες, ενώ μια ορχήστρα έπαιζε τη μουσική από την κινηματογραφική ταινία «Star Wars». Να σημειωθεί ότι κορύφωση του φαινομένου, όλοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

eclipsi
Η Σελήνη φαίνεται να περνά μπροστά από τον ήλιο με την κορυφή του Μνημείου της Ουάσιγκτον. | Bill Ingalls/NASA via AP

Η ολική έκλειψη Ηλίου ήταν ορατή στις ΗΠΑ για πολύ μεγαλύτερο διάστημα σε σύγκριση με εκείνη που είχε σημειωθεί το 2017.

Η μέγιστη διάρκεια έφθασε κατά τόπους τα 4 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, ενώ πριν από επτά χρόνια ήταν 2 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα.

eklipsi
Οι σκιέρ και οι πεζοπόροι απολαμβάνουν τη θέα από το μονοπάτι Appalachian στην κορυφή του βουνού Saddleback κατά τη διάρκεια της ολικής έκλειψης ηλίου. | AP Photo/Robert F. Bukaty

Μικρές αγροτικές πόλεις, όπως το Αντβάνς του Μισούρι, με πληθυσμό περίπου 1.300 κατοίκων, δέχθηκαν χιλιάδες επισκέπτες.

Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν παντού ευνοϊκές, όπως για παράδειγμα στο Τέξας, όπου επικρατούσε συννεφιά.

eklipsi
Η Σελήνη καλύπτει εν μέρει τον ήλιο πίσω από το Άγαλμα της Ελευθερίας κατά τη διάρκεια της έκλειψης. | AP Photo/Yuki Iwamura

Έκλειψη Ηλίου: Ξανά το 2026

Η επόμενη ολική έκλειψη Ηλίου αναμένεται τον Αύγουστο του 2026, αλλά θα είναι ορατή κυρίως σε Ισλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και περιοχές της Ρωσίας.

Εργαζόμενοι σε εστιατόρια στην του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη έκαναν διάλειμμα για να δουν την ηλιακή έκλειψη.

eklipsi
Εργαζόμενοι σε εστιατόριο στο Μανχάταν. | AP Photo/John Minchillo

Το ίδιο συνέβη με περαστικούς και μπροστά από τη Γερουσία των ΗΠΑ στο Καπιτώλιο της Ουάσιγκτον.

eklipsi
Οι άνθρωποι φορούν προστατευτικά γυαλιά καθώς συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν την έκλειψη ηλίου στην Ουάσιγκτον. | AP Photo/Jose Luis Magana

Επιπλέον, εντυπωσιακά πλάνα κατέγραψε ο δορυφόρος της εταιρείας Starlink, όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε ο ιδιοκτήτης της και δισεκατομμυριούχος, Ίλον Μασκ.

Επίσης, χρήστες του Twitter ανάρτησε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης βίντεο με την καταγραφή του φαινομένου στο κέντρο του Κλίβελαντ.

 

 

Ολική έκλειψη Ηλίου: Σε ποια ζώδια θα φέρει τα πάνω κάτω-Διαβάστε όλα τα  ζώδια - Europost.gr

 

Έκλειψη ηλίου 2024: Πότε θα συμβεί, πώς μπορείτε να τη δείτε και τι να  περιμένετε

Ολική έκλειψη ηλίου το βράδυ της Δευτέρας | ΕΦΣΥΝ

πηγή: www.reader.gr

 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ