Η ΛΑΣΥ Μαλεβιζίου για την σχολική στέγη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας

Petite Perle 300×250

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαλεβιζίου στηρίζει και συμπαραστέκεται στο δίκαιο αγώνα του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας για την υγεία και ασφάλεια των παιδιών αλλά και των εκπαιδευτικών.

Τα πολύ σοβαρά ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας όπως και το ζήτημα της επαρκούς και ποιοτικής σχολικής στέγης τους 2ου Δημοτικού, δεν είναι σημερινά. Είναι ζητήματα που έχουν επισημανθεί επανειλημμένα και από το σύλλογο αλλά και με τοποθέτηση της ΛΑΣΥ στην έναρξη της σχολικής χρονιάς 2023-204.

Η μη επίλυση τους δεν είναι ζήτημα ανικανότητας της δημοτικής αρχής αλλά ζήτημα προτεραιοτήτων. Η δημοτική αρχή συνειδητά έχει εναποθέσει την όλη συντήρηση και των σχολικών μονάδων στο περίφημο πρόγραμμα «ενεργειακής αναβάθμισης της ΕΕ» που προβλέπει πολύ συγκεκριμένες εργασίες, όταν αυτό «ανοίξει» και ότι μπορεί να «μπαλωθεί» με τη εν λόγω χρηματοδότηση. Μέχρι τότε… «Πάμε και όπου βγει».

Η συντήρηση και αναβάθμιση των σχολικών μονάδων, δεν είναι προαιρετική διαδικασία. Είναι απαραίτητη για να μπορούμε να πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο σχολείο χωρίς να φοβόμαστε αν και πως θα τα πάρουμε το μεσημέρι. Οι γονείς και το σύνολο των δημοτών έχουμε πληρώσει διπλά και τριπλά από τη φορολογία μας για να υπάρχουν αυτές οι υποδομές. Αντ' αυτού βλέπουμε τα ξενοδοχεία στην περιοχή μας να ξεπετάγονται σαν μανιτάρια και τα σχολεία μας να γεμίζουν κοντέινερ γιατί «δεν είναι ρεαλιστικό» να χτίζονται νέα κτήρια μέσα σε 2-3 χρόνια… όπως μας λέει η δημοτική αρχή.

Από την άλλη γινόμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας από τοπικούς φορείς και διάφορους άλλους καλοθελητές να μετακυλήσουν το βάρος της κάλυψης λειτουργικών αναγκών και υποδομών από το κράτος και το δήμο στους ίδιους τους γονείς.  Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς σε διάφορα σχολεία του δήμου μας καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να καλύψουν λειτουργικά έξοδα όπως το πόσιμο νερό των παιδιών! Τα μαντηλάκια καθαρισμού, το χαρτί τουαλέτας κ.α Ενώ άλλες βασικές ανάγκες όπως κλιματιστικά αιθουσών, διαδραστικοί πίνακες, προτζέκτορες κ.α καλύπτονται πολλές φορές από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων (δηλαδή πάλι από χρήματα των γωνιών).

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Παρόμοιες συνθήκες υπάρχουν σε διάφορα σχολεία του δήμου μας και συνήθως οι εκκλήσεις των συλλόγων καταπνίγονται από υποσχέσεις. Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων να ακολουθήσουν το παράδειγμα του 2ου  Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας και να αναδείξουν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη δημοτική αρχή να ορίσει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τα προβλήματα σχολικής στέγης και λειτουργίας και εκεί να παραβρεθούν όλοι οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών για να αναδειχτούν οι ανάγκες. 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ