Οργισμένοι οι γονείς του 2ου Δημοτικού Αγίας Μαρίνας – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο σχολείο- Εικόνες ντροπής στο σχολείο (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Με διαμαρτυρία ξεκίνησε η σημερινή μέρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας με τους γονείς να είναι εξοργισμένοι και να ζητούν άμεσα λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο από τους εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής.

Από την πλευρά του Δήμου στο σχολείο βρέθηκαν η αντιδήμαρχος παιδείας Μαρίνα Βογιατζή, ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Άρης Σαλούστρος και ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής Μενέλαος Σκουλούδης, ακούγοντας τις έντονες διαμαρτυρίες των γονιών που οργισμένοι τόνισαν ότι δεν μπορούν να περιμένουν άλλο για τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν καθώς κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των παιδιών τους.

Οι γονείς σε έντονους τόνους και σε κλίμα δυσπιστίας αφού και στο παρελθόν έχουν λάβει υποσχέσεις αλλά το σχολείο εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ζήτησαν λύσεις άμεσα.

Από την πλευρά του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Άρης Σαλούστρος και Μαρίνα Βογιατζή δεσμεύτηκαν ότι μόλις κλείσει το σχολείο για τις διακοπές του Πάσχα με απευθείας ανάθεση θα κατασκευαστούν νέες τουαλέτες ενώ θα γίνει και προσπάθεια για "μαζέματα" στους σοβάδες που τώρα πέφτουν.

"Και τον περασμένο Νοέμβριο μας  είπαν ότι όλα είναι έτοιμα για να μπει μέσα ο εργολάβος τον Νοέμβριο. Τίποτα δεν έγινε. Τώρα μας είπαν το Πάσχα. Μας πάνε από γιορτές σε γιορτές", είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Νίκος Ζαμπετάκης.

Το σχολείο φιλοξενεί φέτος 245 μαθητές.  Πρόκειται για ένα παλιό σχολείο που έχει  υποστεί τη φθορά του χρόνου. Οι σοβάδες πέφτουν, οι τουαλέτες είναι εστίες μόλυνσης.

 

Σε επιστολή άλλωστε που είχαν στείλει τον προηγούμενο μήνα στο Δήμο ανέφεραν μεταξύ άλλων: "Διεκδικούμε τώρα ο δήμος να προβεί σε όλες τις επισκευαστικές ενέργειες για να καταστεί ασφαλές το οδικό και σχολικό περιβάλλον των παιδιών μας μέσα στο οποίο περνάνε σχεδόν το ήμισυ της ημέρας τους. Να δεσμευτεί χρονικά για την τοποθέτηση των νέων τουαλετών. Να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανέγερση νέων σχολείων χωρίς να περιμένει τα διάφορα επενδυτικά προγράμματα όπως το ΕΣΠΑ κ.α.
Οι ανάγκες των παιδιών μας δεν μπορούν να περιμένουν".

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ