Γυμνάσιο Κρουσώνα – Λύκειο Γαζίου: Έγιναν μια παρέα και μίλησαν για βιβλία (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Μια μέρα ξεχωριστή πέρασαν σήμερα τα παιδιά του Γυμνασίου Κρουσώνα με τους ξεχωριστούς επισκέπτες τους από το Γάζι. Με αφορμή τη λειτουργία της βιβλιοθήκης του Γυμνασίου Κρουσώνα αλλά και της λέσχης ανάγνωσης 37 μαθητές από το Λύκειο Γαζίου συνοδευόμενα από τρεις καθηγήτριες τους ανηφόρισαν ως τον Κρουσώνα.

Οι τρεις καθηγήτριες των παιδιών Μαρία Δρούλου, Πόπη Αστυρακάκη και Μαρία Πετεινάκη με τους μαθητές τους έφθασαν στον Κρουσώνα ιδιαίτερα προετοιμασμένοι αφού είχαν διαβάσει βιβλία για την διαφορετικότητα και είχαν χωριστεί σε ομάδες ετοιμάζοντας εργασίες. Αυτές τις εργασίες που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων αντιπολεμικέ ταινίεςς, αντιπολεμικά ποιήματα και αντιπολεμικούς πίνακες.

Τις εργασίες παρουσίασαν και μίλησαν για τα βιβλία που είχαν διαβάσει στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου αφού πρώτα ξεναγήθηκαν από τις εκπαιδευτικούς και τα παιδιά του Κρουσώνα στην βιβλιοθήκη του σχολείου. Εκεί ενημερώθηκαν για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης και την λέσχη ανάγνωσης για τη διαφορετικότητα.

Σειρά είχε η βόλτα στο χωριό με κουβέντα στην πλατεία Αγίας Τριάδας για τα βιβλία που παρουσίασαν οι μαθητές του Κρουσώνα και ακολούθησε ξενάγηση στο χωριό και διήγηση της ιστορίας του Αγίου Χαραλάμπου.

Ακολούθησε κέρασμα σε καφετέρια στο χωριό . Το κέρασμα προσέφεραν η Αρετή Ντουλμπέρη και η Γεωργία Τσοράγλου. Το σημαντικό πάντως από την επίσκεψη ήταν η επικοινωνία των σχολείων και των μαθητών με σημείο αναφοράς τα βιβλία.

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ