Παρέμβαση Κωνσταντίνου Κεφαλογιάννη στον Μ. Χρυσοχοΐδη για την ενίσχυση του Α.Τ Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Για το θέμα της ανάγκης ενίσχυσης του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου έκανε παρέμβαση ο Βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης.

Με ερώτησή του προς στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ζητάει ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες της Κυβέρνησης, για την άμεση στελέχωση του Α.Τ. Μαλεβιζίου, ενόψει έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που είχε θέσει προσωπικά ο Βουλευτής και στον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ανδρέα Νικολακόπουλο, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του τελευταίου στο Α.Τ. Μαλεβιζίου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

Κύριε Υπουργέ,

Το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου Π.Ε. Ηρακλείου

είναι αρμόδιο για την αστυνομική προστασία μιας από τις μεγαλύτερες σε έκταση και τουριστικό πληθυσμό περιοχές της Π.Ε. Ηρακλείου.

Περιλαμβάνει πλήθος τουριστικών προορισμών όπως η Αγία Πελαγία, η Αμμουδάρα, το Φόδελε, και η Λυγαριά.

Η χωρική του αρμοδιότητα εκτείνεται σε συνολική επιφάνεια 293 km2, ενώ οι ξενοδοχειακές κλίνες της περιοχής ξεπερνούν τις 16.500.

Επίσης στην αρμοδιότητα του υπάγονται και γύρω στα 2.000 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και εμπορικά.

Παράλληλα, πέραν της παραθαλάσσιας ζώνης αστυνομεύει και ένα τεράστιο ορεινό όγκο, με κατοικημένες περιοχές.

Επιπλέον είναι επιφορτισμένο με πλήθος άλλων ανελαστικών υπηρεσιακών υποχρεώσεων, όπως φύλαξη του καλωδίου διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, η συστηματική παρουσία της Αστυνομίας σε ποδοσφαιρικούς και άλλους αγώνες λόγω εγκατεστημένης έδρας αθλητικών σωματείων στην περιοχή κ.α.

Ειδικά κατά την τουριστική περίοδο, εντείνεται ο υπηρεσιακός φόρτος και χρειάζεται ενίσχυση για έναν επί πλέον λόγο. Για την προστασία του τουριστικού προϊόντος.

Παρ' όλ΄αυτά, το συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα είναι αποδυναμωμένο.

Καλύπτονται μόνο οι 24 από τις 31 οργανικές θέσεις που προβλέπονται για την Υπηρεσία

Οι αστυνομικοί που καλύπτουν την παρούσα δύναμη του τμήματος απασχολούνται, ήδη, σε καθεστώς υπερεργασίας για να εξυπηρετήσουν πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

(α) Θα προβείτε στην ενίσχυση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαλεβιζίου, λόγω τουριστικής αύξησης του πληθυσμού ;

(β) Πρόκειται το Α.Τ. Μαλεβιζίου να υπαχθεί στις υπηρεσίες που χρήζουν ενίσχυση κατά τις τουριστικές περιόδους, όπως έχετε ήδη προβλέψει για το Α.Τ. Αεροδρομίου Ηρακλείου και Α.Τ. Χερσονήσου αντίστοιχα;

O Ερωτών Βουλευτής

Κωνσταντίνος Β. Κεφαλογιάννης

Βουλευτής Ηρακλείου

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ