Στο πλευρό των τοπικών φορέων για τις ελλείψεις προσωπικού, ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Petite Perle 300×250

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των φορέων της Κρήτης, ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, συμμετείχε σήμερα στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, για την έλλειψη προσωπικού στην Κρήτη.

Αφού πρώτα δήλωσε πως βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, η οποία είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, και βεβαίως στηρίζοντας τις προσπάθειες όλων των φορέων που συμμετείχαν στη συνάντηση, (Επιμελητήρια, Ομοσπονδίες Επαγγελματικών Βιοτεχνών και Εμπόρων, Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, Ενώσεις Ξενοδόχων και Διευθυντών Ξενοδοχείων, Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ηρακλείου, Σύνδεσμο Επαγγελματιών Επισιτισμού και Διασκέδασης Ν. Ηρακλείου και το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου), ο Φραγκίσκος Παρασύρης, τόνισε ότι το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, συνιστά τροχοπέδη για την αναπτυξιακή πορεία της Κρήτης.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «στην Κρήτη εστιάζουμε σε δύο επίπεδα, στον τουριστικό τομέα και στους εργάτες γης. Προσωπικά έχω προχωρήσει σε αλλεπάλληλες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για τη στήριξη των εργαζομένων του τουρισμού, αλλά και για την εξεύρεση λύσης για την έλλειψη εργατών γης».

Στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε στο μείζον ζήτημα, το οποίο υποσκάπτει την ελληνική οικονομία και αφορά στην έλλειψη εργατικών χεριών. «Το πρόβλημα εμφανίζεται με τη μορφή κατεπείγοντος καθώς η αποτροπή επενδύσεων στη χώρα οφείλεται στην έλλειψη εργατικών χεριών, αλλά και στο ενεργειακό κόστος» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ειδικά για τον τουριστικό τομέα ο Φραγκίσκος Παρασύρης, ανέδειξε την ανάγκη για την εφαρμογή μιας πολιτικής που θα καθιστά ελκυστική την απασχόληση στον τουρισμό «μέσα από τη χρονική επέκταση του ταμείου ανεργίας, μέσα από την επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ, με επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης και βεβαίως με αναπροσαρμογή των μισθών». Για τον πρωτογενή τομέα, ο Βουλευτής ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών φορέων για τις παρεμβάσεις που ήδη έχει αναλάβει, μεταφέροντας στη Βουλή και τα συναρμόδια Υπουργεία, την αγωνία χιλιάδων αγροτών και παραγωγών του Ηρακλείου.

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ