Επιδικάστηκαν ποσά 3.000 για εργαζόμενους στο Δήμο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250
Εξεδόθη μία πρωτοποριακή απόφαση – σταθμός, με την οποία επιδικάζονται ποσά σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους, αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι οι καθαριστές δικαιούνται όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που αιτήθηκαν διά της αγωγής τους

Μια  πολύ σημαντική  δικαστική  νίκη ευδοκίμησε σε  δικαστικό αγώνα 36 στο σύνολο τους εργαζομένων, που τώρα έχουν "περάσει" στον Δήμο Ηρακλείου, κατά της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Κοινωνικής Πρόνοιας Ηρακλείου (ΔΗΚΕΗ, Ηράκλειο Κρήτης) διαφόρων ειδικοτήτων (καθαριστές, νοσηλευτές, κοινωνικοί λειτουργοί, επιμελητές προνοίας, κοινωνικοί φροντιστές και οδηγοί) προκειμένου να αναζητήσουν την αξία του μη χορηγηθέντος σε αυτούς γάλακτος και των μη χορηγηθέντων Μέσων Ατομικής Προστασίας και να αποζημιωθούν για αυτήν.
Συγκεκριμένα εξεδόθη μία πρωτοποριακή απόφαση – σταθμός, με την οποία επιδικάζονται ποσά σε όλους ανεξαιρέτως τους εργαζομένους, ακόμα και σε αυτούς που δεν αναφέρονται ρητά στην υπ. αρ. 43726/7.6.2019 ΚΥΑ (τεύχος Β 2208/8.6.2019).
Σε όλους τους  καθαριστές στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) επιδικάστηκαν χρηματικά ποσά της τάξεως των 3.000 ευρώ περίπου σε έκαστο, αφού το δικαστήριο δέχτηκε ότι οι καθαριστές δικαιούνται όλα ανεξαιρέτως τα Μέσα Ατομικής Προστασίας που αιτήθηκαν διά της αγωγής τους και κατά τις εκεί αιτούμενες ποσότητες. Συγκεκριμένα το δικαστήριο δέχτηκε ότι οι καθαριστές είναι δικαιούχοι δέκα οκτώ (18) στο σύνολό τους Μέσων Ατομικής Προστασίας.
Η μεγάλη επιτυχία όμως στον εν λόγω δικαστικό αγώνα είναι ότι για πρώτη φορά επιδικάζονται ποσά για γάλα και ΜΑΠ σε ειδικότητες εργαζομένων, οι οποίες δεν αναφέρονται ρητά στην υπ. αρ. 43726/7.6.2019 ΚΥΑ (τεύχος Β 2208/8.6.2019) και συγκεκριμένα επιδικάζονται σημαντικά ποσά στους κοινωνικούς λειτουργούς, στους οδηγούς, στους επιμελητές προνοίας και στους κοινωνικούς φροντιστές.
Την εν λόγω εργατική διαφορά χειρίστηκε το δικηγορικό γραφείο της Αικατερίνης Ραψομανίκη με τους συναδέλφους της Αιμιλία Κανακάκη και Ευαγγελία Φιοράκη στο Ηράκλειο.
Στη δίκη κατέθεσε υπέρ  όλων των εργαζομένων μέσω ένορκης  γραπτής κατάθεσής του και ο πρόεδρος του ΠΑΣΕΚΔΑΠ (Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ) κ. Αντώνης Διαμαντής.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ