Ξεκίνησαν οι περιοδείες κλιμακίου του ΚΚΕ στα ξενοδοχεία

Petite Perle 300×250

Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχεία της Κρήτης από κλιμάκιo του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Στεφανάκη, στέλεχος του ΚΚΕ και πρόεδρο του Συνδικάτου επισιτισμού Τουρισμού Αττικής. 

Έγινε συζήτηση με ξενοδοχοϋπάλληλους όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι τόνισαν ότι τα προβλήματα είναι πολλά ακόμη και στο ξεκίνημα της σεζόν. «Πως θα βγει ο Αύγουστος όταν δεν μπορούμε να πάρουμε τα πόδια μας  τον Απρίλη;» ενώ τόνισαν την ανάγκη πως «κάτι πρέπει να γίνει». 

Ο  Γ. Στεφανάκης μεταξύ άλλων είπε ότι «Το τουριστικό θαύμα είναι χτισμένο πάνω στην σκληρή εκμετάλλευση όλων των ξενοδοχοϋπάλληλων τα προηγούμενα χρόνια και με την συμβολή όλων των κυβερνήσεων έως τώρα. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα των τριετιών που με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πάγωσαν και με κυβέρνηση  της ΝΔ καταργήθηκαν από το 2012 ως σήμερα. Δεν είναι δυνατόν εν έτει 2024 να είναι γεμάτο το νησί με κλίνες,  ανακαινισμένες με επιδότηση από το κράτος , ενώ την ίδια στιγμή οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι μένουν σε κοντέινερ»   

Τόνισε πως «Δεν είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι να πληρωνόμαστε με τους μισθούς του 2011 την στιγμή που η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα και καλείται να πληρώσει για βασικά αγαθά όπως η υγεία η το νερό. Δεν γίνεται εμείς που ξέρουμε τι χρειάζεται ένα ξενοδοχείο για να δουλέψει καλύτερα από τον ξενοδόχο να θεωρούμε την πρόσβαση στις διακοπές άπιαστο όνειρο. Γιατί το ΚΚΕ δεν θεωρεί πολυτέλεια τις άδειες και τις διακοπές των εργαζομένων, αλλά ανάγκη, που σήμερα υπάρχουν όλοι οι όροι για να ικανοποιηθεί. Μπορούν να διασφαλιστούν σύγχρονες υποδομές για την υδροδότηση του Ηρακλείου, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές υγείας προσβάσιμες για όλους, αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα και το δικαίωμα στην αναψυχή. Για όλα τα παραπάνω όμως δεν υπάρχει το κίνητρο του κέρδους για τους Καπιταλιστές που είναι και ο μόνος λόγος για να υλοποιήσουν κράτος και ΕΕ.

Την ίδια στιγμή που στο νησί μας βρίσκεται η μεγαλύτερη ΝΑΤΟική βάση, στήριγμα για όλα τα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα που «καίνε» στη Μέση ανατολή μας πουλάνε φούμαρα για το τουριστικό θαύμα. Πόσο «Ελκυστικό Τουριστικά» μπορεί να είναι η όλο και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας αλλά και ειδικά της βάσης της Σούδας στα πολεμικά παιχνίδια; Την ίδια ώρα που κλείνουν τα νοσοκομεία του νησιού γιατί δεν υπάρχουν χρήματα όπως λένε αναρωτιόμαστε πόσα νοσοκομεία και σχολειά θα μπορούσαν να φτιαχτούν με αυτά τα χρήματα;

Αυτή είναι η  καπιταλιστική ανάπτυξη που υπηρετεί η ΕΕ, που από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στο ευρωκοινοβούλιο και στην Ελληνική Βουλή συνδιαμορφώνουν και  εφαρμόζουν.»

Τέλος κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να ξεχωρίσουν το πραγματικό δίλημμα που είναι : Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! «Στις Ευρωεκλογές μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος για τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών» 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ