Πληρωμές ανακοίνωσε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρης Ζέρβός

Ανακοινώσεις για οικολογικά σχήματα , συνδεδεμένες ενισχύσεις και για τα δεσμευμένα ΑΦΜ

Petite Perle 300×250
Ανακοινώσεις για την πληρωμή των περιβόητων οικολογικών σχημάτων πριν από το Πάσχα έκανε ο αντιπρόεδρος τού ΟΠΕΚΕΠΕ Λευτέρη Ζερβός από την σημερινή σύσκεψη των αγροτοκτηνοτροφων της Κρήτης στην ΕΑΣΗ.
Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη
Ο Μαλεβιζιώτης τεχνοκράτης που βρίσκεται στο πλευρό του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρη Αυγενάκη, για πρώτη φορά μετέφερε την δέσμευση για την καταβολή των ενισχύσεων που αφορούν στα οικολογικά σχήματα ύψους 425 εκ. ευρώ στους δικαιούχους,  πληρωμή που έχει περάσει από πολλές παλινωδίες.
Επίσης ανακοίνωσε και την καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων ύψους 245 εκ ευρώ.
Αποδέσμευση ΑΦΜ
Ευχάριστα ήταν και τα νέα που αποφάσισε να ανακοινώσει από την σύσκεψη των κτηνοτρόφων, που αφορουν στην αποδέσμευση 5.000 ΑΦΜ πολλά από τα οποία αφορούν σε παραγωγούς της Κρήτης για την πληρωμή επιτέλους των βασικών ενισχύσεων που δεν έχουν λάβει .
"Προσπαθούμε εδώ και δύο μήνες να φέρουμε ίσα την αδικία που έχει γίνει στην Κρήτη ", ανεφερε ο κ. Ζερβός, υποστηρίζοντας πως από τα 16.000 αρχικώς δεσμευμένα ΑΦΜ τα 10.000 είναι ΑΦΜ κρητικών κτηνοτρόφων.
Επιπλεων έκανε γνωστό, δηλώνοντας και ο ίδιος εξοργισμένος, πως μόλις την περασμένη Παρασκευή το μεσημέρι ενημερώθηκαν από την Εισαγγελία Ηρακλείου  και την οικονομική αστυνομία, για την προώθηση από τον απερχόμενο πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Συμανδράκο άλλων 2.500 δεσμευμένων ΑΦΜ που αφορούν σε Κρητικούς παραγωγούς.  Μάλιστα είπε, πως από αυτήν τη λίστα το 80% αφορά σε παραγωγούς του νόμου Ηρακλείου. Τονισε δε, πως αυτό έγινε από τον πρώην πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, μόλις δύο ημέρες πριν από την παραίτηση του.
Ο κ. Ζερβός σημείωσε πως στόχος του υπουργείου και της νέας ηγεσίας του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι να καταφέρουν να αποδεσμεύσουν όλα τα καθαρά ΑΦΜ για να προωθηθούν σταδιακά και οι πληρωμές των παραγωγών.
" Έστω και ένα ΑΦΜ που έχει δεσμευτεί αδίκως αποτελεί για μας προτεραιότητα να αποδεσμευτεί", τόνισε.
Ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ ανέφερε επίσης πως στις πληρωμές μέχρι το Πάσχα συνυπολογίζονται και τα 88 εκ ευρώ που δεν απορροφήθηκαν πέρσι. Ανακοίνωσε πως η πληρωμή για τα παλιά έτη από το 2014, των δεσμευμένων θα γίνει εντός του Απριλίου.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ