Τι έκαναν τα παιδιά του Λυκείου Γαζίου στο Γυμνάσιο Κρουσώνα- Οι ομάδες και οι δράσεις (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Την εμπειρία που είχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές από το Λύκειο Γαζίου επισκεπτόμενοι το Γυμνάσιο Κρουσώνα και υλοποιώντας δράσεις από κοινού, περιγράφουν σε κείμενο που δημοσιεύεται στο ιστολόγιο του σχολείου. Χαρακτηριστικά αναφέρουν:

"Μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της Νεολληνικής Γλώσσας – Λογοτεχνίας , αλλά και του μαθήματος των Θρησκευτικών, συμμετείχαμε στην εκστρατεία ενίσχυσης της Λέσχης Ανάγνωσης του Γυμνασίου Κρουσώνα ΠΗΡΑ ΚΙ ΕΓΩ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ, με θεματική ενότητα τη διαφορετικότητα.
Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, 38 μαθητές του σχολείου μας μαζί με τις καθηγήτριές τους Πόπη Αστυρακάκη, Μαρία Δρούλου και Μαρία Πετεινάκη, ανηφόρησαν στον όμορφο και φιλόξενο Κρουσώνα!
Οι υπεύθυνες καθηγήτριες της Λέσχης κυρία Δήμητρα Μαρκοπούλου και Μαίρη Παπουτσάκη μας υποδέχτηκαν στο Γυμνάσιο και μας ξενάγησαν στη βιβλιοθήκη του σχολείου τους. Μετά, στην αίθουσα πολλαπλών επιλογών του σχολείου, οι μαθητές μας παρουσίασαν τις εργασίες τους από τα βιβλία που είχαν δωρίσει στη βιβλιοθήκη.
Συγκεκριμένα, το Α5, παρουσίασαν το βιβλίο «Αν αυτός είναι ο άνθρωπος» του Πρίμο Λεβί με ένα πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο με τις εξής ομάδες εργασίας:
1η ΟΜΑΔΑ- Αντιπολεμικά ποιήματα: Πανταλός Στράτος, Νησανάκης Μανώλης, Παπαδάκης Γιώργος, Πατραμάνης Γιάννης, Σαλούστρος Μανώλης.

2η ΟΜΑΔΑ: Αντιπολεμικές ταινίες και συνθήματα: Σερλιδάκη Μαργαρίτα, Σταματάκη Μαρία, Πεδιαδιτάκη Αγγελική, Ποντικάλη Ειρήνη, Παπαδάκη Πηνελόπη, Πιτσούλη Ζαχαρένια.

3η ΟΜΑΔΑ-Εικόνες σχετικές με το βιβλίο και παρουσίαση: Σωπασή Αντωνία, Στρατήγη Ευαγγελία, Παγκαλάκη Φωτεινή, Άννα Μαρία Μπλεμένου.
4η ΟΜΑΔΑ- Αντιπολεμικοί πίνακες ζωγραφικής: Πρεβελιανάκης Νίκος, Στρατάκη Δήμητρα, Στεφανάκης Νίκος, Κρυσταλλία Σταματούλη.
5η ΟΜΑΔΑ: Ειρήνη και συνέπειες πολέμου:
Ο Σταματάκης Λευτέρης έφτιαξε ένα αυτοσχέδιο πόστερ και οι Παρασύρης Σταύρος, Πατελάρος Γιάννης και Σουλάι Μάριος παρουσίασαν την συγκεκριμένη θεματική ενότητα.
6η ΟΜΑΔΑ- Παρουσίαση βιβλίου μέσα από αποσπάσματα, εικόνες, διεξαγωγή έρευνας για το Άουσβιτς: Μπριτζολάκη Βάσια και Πιτσικάκη Έλενα.
Από το Γ6, οι μαθήτριες Κορίνα Κοκκινάκη και Αφροδίτη Εγγλέζου, ανέλαβαν την βιβλιοπαρουσίαση των: « Η θεωρία (σχεδόν) των πάντων, Kara Gnodde και «Το σκισμένο τούλι» της Έλενας Ακρίτα.
Οι μαθήτρια του Γ2 Σκαρπαθιωτάκη Εμμανουέλα, δεν έκανε μόνο βιβλιοπαρουσίαση του «Μίλα μου» της Μαρίας Τζιρίτα, αλλά έγραψε και έναν εσωτερικό μονόλογο της τυφλής ηρωίδας του βιβλίου.
Ακολούθησε συζήτηση και μετά βόλτα στο χωρίο και κινητή λέσχη ανάγνωσης, όπου σε κεντρικά σημεία μαθητές του Γυμνασίου παρουσίασαν κι εκείνοι τα βιβλία που διάβασαν.
Ακολούθησε κέρασμα σε καφετέρια, παιχνίδια και συζήτηση.
Η αγάπη για το βιβλίο πάντα θα μας φέρνει κοντά…..
Ευχαριστούμε τις υπεύθυνες καθηγήτριες που δώρισαν στο σχολείο μας τα βιβλία: Καραντί Ξηράς, Διηγήματα, της Δήμητρας Μαρκοπούλου και το Θαύμα, R.J. Palacio".

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ