Εκδήλωση ΟΛΗ για την νέα τουριστική σεζόν

Petite Perle 300×250

Η τουριστική σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά στο Ηράκλειο και το  λιμάνι μέσω κρουαζιέρας, υποδέχεται σχεδόν καθημερινά επισκέπτες  όλων των εθνικοτήτων,  με τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων  να μαρτυρούν μια χρονιά – ρεκόρ σε επίπεδο αφίξεων για το  2024.

Στο πλαίσιο αυτό για την έναρξη της κρουαζιέρας ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου σε συνεργασία με την Celebrity Cruises, πραγματοποίησε  εκδήλωση, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024, εντός του κρουαζιερόπλοιου Celebrity Infinity, που βρισκόταν ελλιμενισμένο στον προβλήτα V του λιμανιού.

Πριν την έναρξη της τελετής προηγήθηκε ξενάγηση επί του πλοίου. Αξίζει να σημειωθεί πως το Celebrity Infinity χωρητικότητας 2.593 επιβατών, με 1001 μέλη πληρωμα, ήρθε για πρώτη φορά στο λιμάνι του Ηρακλείου φέτος, έκανε επτά προσεγγίσεις από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάρτιο και θα το επαναλάβει και το 2025. Οπως ανέφερε ο πλοίαρχος του Celebrity Infinity, Γιάννης Κασσιμάτης,  η Κρήτη είναι έτσι κι αλλιώς προορισμός και τώρα έχει επιλεγεί και  το Ηράκλειο ως  προορισμός κρουαζιέρας και μάλιστα σε συνεργασία με τους φορείς θα αναπτυχθεί ως  μόνιμος προορισμός.

Στην εκδήλωση για την έναρξη της Κρουαζιέρας παρέστη ο  Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης. Κατά την ομιλία του τόνισε το άριστο έργο της Διοίκησης του ΟΛΗ και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη  συνέργεια και στη συνεργασία του οργανισμού λιμένος Ηρακλείου με την  πόλη η οποία φέρνει αποτελέσματα και όσον αφορά  το Ηράκλειο, έχει επαναπροσδιοριστεί η σχέση με τη θάλασσα, έχει επαναπροσδιοριστεί η σχέση λιμένα-πόλης και ότι μόνο προστιθέμενη αξία μπορεί να  έχει φιλοξενώντας τέτοια πλοία. Το Λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένας προορισμός ετήσιος για την κρουαζιέρα, δίνοντας εξαιρετικά αποτελέσματα σε εισόδημα, θέσεις απασχόλησης και προστιθέμενη αξία για την περιφερειακή και τοπική οικονομία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΗ κ. Μηνάς Παπαδάκης αφού καλωσόρισε τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη και όλους τους επίσημους προσκεκλημένους, κατά την ομιλία του επεσήμανε ότι η  σεζόν του 2024 αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης, όπου το λιμάνι του Ηρακλείου  κατέγραψε ρεκόρ 15ετίας και φέτος η σεζόν ξεκινά ιδιαίτερα δυναμικά με νέο ρεκόρ όπου αναμένονται 270 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων και 430.000 – 450.000 επιβάτες.

Τουρισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ