Ενίσχυση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Petite Perle 300×250

«Είναι γνωστές οι φιλότιμες προσπάθειες των ελάχιστων υπαλλήλων των κτηματολογικών γραφείων της Κρήτης, οι οποίοι προσπαθούν να εξυπηρετήσουν χιλιάδες συναλλασσόμενους πολίτες, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές, μηχανικούς και συμβολαιογράφους, κάτω από δύσκολες συνθήκες εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού», αναφέρει ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σε ερώτηση που κατέθεσε προς τα συναρμόδια Υπουργεία, ζητώντας άμεσες πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της αναγκαίας στελέχωσης του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, όπως και των αντίστοιχων της Κρήτης.

Ο Βουλευτής, τονίζει ότι δεδομένων του μεγάλου φόρτου εργασίας και των τεράστιων καθυστερήσεων που παρατηρούνται στη διεκπεραίωση των υποθέσεων, κατά καιρούς φορείς και σύλλογοι  έχουν στείλει επιστολές διαμαρτυρίας τόσο προς την διοίκηση του  Εθνικού Κτηματολογίου όσο και προς την πολιτική ηγεσία.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, στα οποία αναδεικνύεται η κατάσταση που επικρατεί, με συνέπεια καθημερινά να ταλαιπωρούνται όσοι επιθυμούν να εξυπηρετηθούν, ενώ παράλληλα οι λιγοστοί υπάλληλοι που το πλαισιώνουν εξαντλούνται, αφού οι απαιτήσεις καθημερινά αυξάνουν. «Η υποστελέχωση του γραφείου έχει και ως συνέπεια να χάνονται χρήματα για το Ελληνικό Δημόσιο, όπως τονίζει και η Ένωση Ιδιοκτητών Ακινήτων.

Επιπλέον, η δυσαρέσκεια και οι έντονες διαμαρτυρίες  των πολιτών για τα θυελλώδη προβλήματα στη λειτουργία του Κτηματολογίου, διατυπώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και στον ημερήσιο τοπικό τύπο. Ενώ οι εργαζόμενοι στο Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου, εξ αιτίας του τεράστιου όγκου δουλειάς, ο οποίος σε συνδυασμό με τα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, τους οδηγεί σε εργασιακή «εξουθένωση» και αδυναμία ανταπόκρισης στα αιτήματα των πολιτών», αναφέρει εμφατικά στην ερώτησή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης. Τονίζει δε ότι είναι απαραίτητη η πρόσληψη εργαζομένων, δικηγόρων, μηχανικών και εξειδικευμένου προσωπικού για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επαγγελματιών

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ