Σκουπιδότοπος έγινε το Σανατόριο στο Λουτράκι – Κλαδιά και εύφλεκτα υλικά επικίνδυνα για φωτιά

Petite Perle 300×250

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του χωριού Λουτράκι για την εικόνα σκουπιδότοπου που παρουσιάζει ο προαύλιο χώρος του Σανατορίου και κυρίως για τον κίνδυνο να ξεσπάσει πυρκαγιά, με δεδομένη μάλιστα την επικράτηση θυελλωδών ανέμων τις τελευταίες ημέρες στο νησί.

Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη

Τεράστιοι  όγκοι σκουπιδιών, εύφλεκτα υλικά με πλαστικά δοχεία βενζίνης αλλά κυρίως  τα κλαδιά από το κλάδεμα των δέντρων από τα γύρω χωριά συγκεντρώθηκαν από τον περασμένο Φεβρουάριο  στον υπαίθριο χώρο του Σανατορίου συνθέτοντας ένα επικίνδυνο «κοκτέιλ» για πυρκαγιά, όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής τα σπίτια των οποίον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το σημείο. «Αν αρπάξει φωτιά στο σημείο θα καεί όλο το χωριό» αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Με την Φωνή του Μαλεβιζίου επικοινώνησε η κα Μελάνθια Παναγιωτάκη η οποία εξοργισμένη τόνισε πως παρά τις οχλήσεις τους αρμοδίως δεν εισακούονται. Υπογράμμισε μάλιστα πως το και πέρσι στο σημείο χωρικοί είχαν εναποθέσει πάλι στο Σανατόριο τα λιόκλαδα από το κλάδεμα των ελαιοδέντρων τους που πήραν φωτιά με την ίδια και το σύζυγό της να κάνει το πυροσβέστη για να προστατεύουν το σπίτι τους που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10  μέτρων. Στην ευρύτερη περιοχή όπου έχει επεκταθεί οικοδομικά το χωριό βρίσκονται επίσης περιμετρικά και ελαιώνες αυξάνοντας τον  κίνδυνο να επεκταθεί γρήγορα μια ενδεχόμενη πυρκαγιά .

Η ίδια μας μετέφερε μάλιστα και την δυσαρέσκεια τουριστών για την εικόνα που αντίκρισαν πρόσφατα,  όταν θέλησαν να επισπευστούν την παλαιά Μονή της Παναγίας της Ιερουσαλήμ που βρίσκεται κοντά στο εν λόγο χώρο που πλέον έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο.

Η Φωνή του Μαλεβιζίου επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λουτρακίου Ελευθέριο Καλλέργη, ο οποίος μας είπε πως έχει ήδη ζητήσει από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Άρη Σαλούστρο να κινητοποιήσει τις διαδικασίες για την μεταφορά τους. Όπως ανέφερε,  η απόφαση για την έναρξη  νωρίτερα της αντιπυρικής περιόδου δεν τους επιτρέπει πλέον να επέμβουν διαφορετικά.

Οι κάτοικοι πάντως ζητούν να απομακρυνθούν το από την περιοχή, καθώς ανησυχούν για την ασφάλεια τους.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ